The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lieze

Wat is een recirculatie afzuigkap?

Een recirculatie afzuigkap filtert de lucht in je keuken en blaast die schoon terug de kamer in. Handig wanneer je geen luchtafvoer naar buiten hebt. Houd er wel rekening mee dat een recirculatie afzuigkap minder krachtig is dan een luchtafvoer afzuigkap . Je leest hier wat een recirculatie afzuigkap is, hoe deze werkt en wat de nadelen zijn.

Hoe werkt een recirculatie afzuigkap?

recirculerende afzuigkap

Een recirculatie afzuigkap zuigt de lucht op, filtert het, en blaast het terug de keuken in. De lucht circuleert. Vandaar de naam 'recirculatie afzuigkap'. In de afzuigkap zitten koolstoffilters. Koolstof heeft van nature de eigenschap om vuil op te nemen. Wanneer de afzuigkap de kooklucht opzuigt, absorbeert het koolstoffilter het vuil en de geurtjes uit de lucht. De lucht is schoon en de afzuigkap blaast deze terug de ruimte in.

Wat zijn de voor- en nadelen van een recirculatie afzuigkap?

  • Is geschikt voor keukens zonder afvoer naar buiten De afzuigkap filtert de lucht schoon, hierdoor is hij ook geschikt voor in keukens zonder een luchtafvoer naar buiten.
  • Je moet de koolstoffilters regelmatig vervangen

In een recirculatie afzuigkap nemen de koolstoffilters het vuil uit de opgezogen lucht op. Op een gegeven moment zijn ze verzadigd en moet je ze vervangen. Hoe lang je een filter gebruikt is afhankelijk van het soort filter, hoe vaak je de afzuigkap gebruikt, en wat je kookt. Een normale filter gaat gemiddeld 6 tot 8 maanden mee.

  • Hij neemt minder geur weg

Een recirculatie afzuigkap filtert ongeveer 85 á 90 procent van de geurtjes uit de kooklucht. Naarmate je de filter langer gebruikt, gaat de werking achteruit en blijven geurtjes sneller hangen.

  • Hij maakt meer geluid

Door het 'extra' onderdeel, het filter, maakt de afzuigkap meer geluid. Hoeveel precies staat beschreven in de productspecificaties op de productpagina op onze website.

  • Hij heeft minder zuigkracht

De zuigkracht is minder goed als je de afzuigkap als recirculerende afzuigkap gebruikt. De zuigkracht vermindert met 20 tot 30 procent wanneer je de afzuigkap niet met luchtafvoer gebruikt.

Welke recirculatie afzuigkappen zijn er?

Je koopt een recirculatie afzuigkap meestal als luchtafvoer afzuigkap. Je moet deze dan zelf geschikt maken voor recirculatie door een filter te plaatsen. In sommige gevallen moet je hem ombouwen met een recirculatieset. Op de productpagina staat met welke van de 2 manieren je het product geschikt maakt voor recirculatie.

Hoe bouw ik een luchtafvoer afzuigkap om?

recirculatieset

Het ombouwen van je afzuigkap doe je eenmalig met een recirculatieset. Deze zijn verschillend per merk en ze zijn productspecifiek. Koop een set die geschikt is voor jouw product. De recirculatieset zit vrijwel nooit inbegrepen bij de afzuigkap, je bestelt deze er dus los bij. Nadat je de set geïnstalleerd hebt, hoef je alleen de filters nog regelmatig te vervangen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.853 beoordelingen