The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Wat stuur je allemaal aan met Samsung Bixby?

Samsung Bixby maakt het mogelijk om jouw slimme apparaten met spraakopdrachten aan te sturen. De spraakassistent zit in verschillende Samsung producten, waaronder telefoons en televisies. In dit artikel vertellen we je wat Bixby is en wat je er allemaal mee aanstuurt.

Wat is Bixby?

Wat is Bixby

Bixby is de Engelstalige spraakassistent van Samsung. Je vindt Bixby op smartphones, tablets, smartwatches, slimme televisies en zelfs sommige koelkasten van het merk. De spraakassistent kan in principe alles wat wat je ook handmatig kan. Op je telefoon bewerk je dus foto’s of verstuur je berichten met je stem. Op een slimme televisie zoek je bijvoorbeeld een filmpje via YouTube of start je jouw favoriete Netflix-serie. Je bedient niet alleen het apparaat waar Bixby in zit, maar ook andere geschikte producten.

Samsung telefoons aansturen

Bixby smartphones

Op Samsung telefoons is Bixby standaard ingebouwd. Naast Bixby zit ook de Google Assistent op deze telefoons. Het voordeel van Bixby is dat je alle opties van je telefoon volledig met je stem bedient. Met de Google Assistent kun je niet alle handelingen op jouw telefoon volledig handsfree uitvoeren. Het nadeel van Bixby is dat de spraakassistent nog geen Nederlandstalige versie heeft. Je kunt er dus meer mee op je Samsung telefoon, maar alleen als je Engelstalige opdrachten geeft.

Samsung televisie aansturen

Bixby televisie

Oudere Samsung televisies met Bixby hebben een afstandsbediening met ingebouwde microfoon. Wanneer je deze knop indrukt, is het mogelijk om in het Engels zoekopdrachten te geven of applicaties te openen. Bij nieuwere modellen hoef je alleen ‘Hi Bixby’ hoeft te zeggen om de spraakassistent in te schakelen. Met Bixby is het mogelijk om je telefoon en televisie samen te laten werken. Zo toon je bijvoorbeeld met een spraakopdracht het scherm van je telefoon op de televisie.

Andere Samsung apparaten

Bixby compatible apparaten

Spraakopdrachten met Bixby zijn ook mogelijk via andere apparaten van Samsung. Smartwatches, tablets en Samsung Family Hub koelkasten beschikken ook over de spraakassistent. Op je smartwatch of tablet werkt Bixby hetzelfde als op je telefoon: alles wat je normaal kan is handsfree te doen. Op koelkasten met Bixby vraag je bijvoorbeeld naar de houdbaarheid van producten of vul je de boodschappenlijst aan.

Samsung SmartThings

Samsung SmartThings

Samsung SmartThings koppelt slimme apparaten aan elkaar. Niet alle domotica is compatibel met SmartThings, maar veel bekende merken zijn aan het systeem te koppelen. Geschikte producten bedien je via Bixby met je stem. Zet bijvoorbeeld je Philips Hue lampen aan of bekijk de beelden van je Arlo ip-camera op je Samsung televisie. Het is ook mogelijk om via Bixby routines in te stellen voor je slimme apparatuur. Bixby zet dan bijvoorbeeld het licht uit en de thermostaat lager als jij het huis verlaat.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen