The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Wat is Bixby en wat kun je ermee?

Bixby is de virtuele assistent van Samsung. Met Bixby kan je jouw Samsung smartphone met je stem besturen. Je vraagt Bixby wat de weersverwachting is en hoeveel je favoriete voetbalclub heeft gespeeld. Daarnaast helpt Bixby je bijvoorbeeld met het beheren van je agenda en alarmen. In dit artikel vertellen we op welke apparaten je Bixby terugvindt en waarom Bixby anders is dan andere virtuele assistenten.

Wat is Bixby?

Wat is Bixby

Bixby is een virtuele assistent, ontworpen door Samsung. Bixby maakt het mogelijk om je Samsung smartphone of tablet bijna volledig met je stem te bedienen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om deze spraakopdrachten in het Nederlands te geven. Je vraagt Bixby bijvoorbeeld om iets op te zoeken op het internet. Zo weet je door één simpele spraakopdracht wat voor weer het vandaag wordt of wie in 2019 ook alweer het Songfestival won.

Wat kan ik met Bixby?

Bixby functies

Naast dat je je telefoon met spraakopdrachten kan besturen, biedt Bixby nog meer mogelijkheden. Zie je bijvoorbeeld iemand lopen met een tas die je graag wil hebben? Maak een foto en Bixby vertelt je waar je deze tas kan kopen. Bixby helpt je ook met het vertalen van teksten. Maak een foto van de onleesbare Griekse menukaart en Bixby vertaalt de gerechten naar het Nederlands.

Welke apparaten hebben Bixby?

Apparaten met Bixby

De Samsung Galaxy S8 was de eerste smartphone met beschikking over Bixby. Uiteraard is Bixby ook geïnstalleerd op toestellen uit de S-serie die hierna uit zijn gekomen. Verder gebruik je Bixby ook op de Note 8 en zijn opvolgers. Bixby vind je ook terug op de Samsung Galaxy A6 en nieuwer. Vanaf de Galaxy Tab S4 beschikken ook tablets uit de S-serie over Bixby. Voor tablets uit de A-serie geldt dit voor de Tab A 10.5 (2018) en nieuwer.

Waarom is Bixby anders?

Bixby assistent

Vergelijkbare virtuele assistenten als Siri en Microsoft Cortana kun je vragen om iets op te zoeken. Ook kun je in beperkte mate deze assistenten vragen een handeling voor je uit te voeren, zoals je alarm zetten of een herinnering instellen. Bixby onderscheidt zich met de mogelijkheid om je toestel volledig met spraak te bedienen. Bovendien geef je Bixby niet alleen spraakopdrachten, maar ook opdrachten met foto's.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen