The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Daan

Breid je smart home uit met slim witgoed

Steeds meer alledaagse apparaten in huis worden slim. Dat betekent dat je ze op afstand bedient, dat ze meedenken bij het koken en dat ze op de voorraad boodschappen of vaatwasserblokjes letten. Zo zijn er allerlei ontwikkelingen om jou op een slimme manier van meer gemak te voorzien. In dit artikel vertellen we wat er allemaal mogelijk is op het gebied van slim witgoed.

Hoe werken slimme huishoudelijke apparaten?

Slim witgoed

Slimme apparaten koppel je aan een app op je telefoon of tablet. Dat betekent dat ze draadloos verbinding maken met het wifinetwerk in je huis. Ieder merk heeft een eigen app waar je verschillende producten aan koppelt. Zo werken slimme apparaten van Siemens en Bosch bijvoorbeeld met Home Connect. Via de app verander je instellingen of bekijk je de status van het wasprogramma van je vaatwasser en de maaltijd in je oven.

Slimme koelkasten

Slimme koelkast

Iedere slimme koelkast heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo zijn er koelkasten met app waarbij je op afstand de temperatuur instelt. Je zet dan bijvoorbeeld de vriezer een tandje hoger als je na een warme dag snel koud drinken wilt hebben. Meer geavanceerde slimme koelkasten houden de voorraad voor je bij, tonen camerabeeld van de binnenkant of bedenken recepten op basis van wat er in huis is. Als de koelkast een ingebouwd scherm heeft, komt het recept direct op de deur in beeld.

Slimme wasmachines

Slimme wasmachine

Wasmachines met slimme functies gebruiken verschillende technieken die zorgen dat wassen minder moeite kost. Je zet bijvoorbeeld de machine op afstand aan of laat hem zelf het wasmiddel doseren. In de app kies je vanuit je luie stoel het juiste wasprogramma voor de was in je machine. Bij sommige slimme wasmachines is het zelfs mogelijk om aan de Google Assistent te vragen hoe lang een was nog duurt.

Slimme vaatwassers

Slimme vaatwasser

Via de app stel je het wasprogramma van een slimme vaatwasser in. Je ontvangt vervolgens een melding als het wasprogramma klaar is. Daarnaast stel je bij sommige slimme vaatwassers via de app het geluid van meldingen in. Er zijn zelfs slimme vaatwassers die voor je bijhouden hoeveel wasmiddel er nog in huis is. Helaas moet je nog wel zelf de afwas in de machine zetten.

Slimme ovens

Slimme oven

Ben je onderweg uit werk en wil je de lasagne warm hebben als je thuiskomt? Via de app schakel je een slimme oven op afstand in. Je hoeft ook niet meer te twijfelen of je de oven aan hebt laten staan, omdat je dit in de app controleert. Slimme ovens met een app denken mee over het bereiden van maaltijden, door bijvoorbeeld automatisch de juiste temperatuur en bereidingswijze te kiezen. Dat scheelt jou een hoop werk.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback