The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Uhro

Wat is wifi 6 en wat heb je eraan?

Wifi 6 is de nieuwe versie van wifi. Hiermee haal je hogere snelheden. Ook is je wifi dekking beter en vertraagt je netwerk minder bij grote drukte. In dit artikel leggen we uit wat Wifi 6 is en wat de voordelen hiervan zijn. Ook vertellen we je welke apparaten al met deze nieuwe wifi standaard werken.

Een nieuwe wifi standaard

Nieuwe standaard wifi 6

Wifi 6 is de nieuwste wifi standaard en werd gelanceerd in 2019. De technische naam is 802.11 ax. Deze nieuwe wifi-versie heeft op de achtergrond een aantal technische verbeteringen. Zo wordt er een andere manier gebruikt om gegevens te versturen naar je apparaten. Dat zorgt niet alleen voor een hogere snelheid, maar ook voor meer capaciteit. Zo sluit je dus meer apparaten tegelijkertijd aan. Dat is ideaal als je een slim huis met tientallen apparaten hebt.

Een hogere snelheid

Hogere snelheid met wifi 6

De maximale wifi-snelheid van wifi 6 is 3 keer hoger dan de topsnelheid van wifi 5. Dat zorgt bij een gemiddelde aansluiting niet direct voor sneller internet. Het zorgt er wel voor dat je binnen je eigen netwerk dingen sneller doorstuurt. Handig bijvoorbeeld als je films in hoge kwaliteit streamt vanaf je NAS. Ook behoud je langer een hoge snelheid. Zo kijk je ook series in de bijkeuken als dat nu nog niet kan.

Betere wifi-dekking

Wifi dekking verbeteren

De nieuwe draadloze techniek van wifi 6 zorgt ook voor een betere wifi-dekking. Zo krijg je meer dan een hogere snelheid op grotere afstand van je router. Wifi 6 werkt op zowel een hoge als een lage frequentie. Die lage frequentie komt beter door dikke muren en plafonds. Zo heb je ook op een andere verdieping nog wifi. Ook de dekking en de snelheid van Multiroom wifi wordt hierdoor beter. Zo heb je echt wifi in het hele huis.

Minder vertraging op drukke plekken

Meer apparaten aansluiten met wifi 6

Heb je veel smart home apparaten in huis? Je slimme thermostaat, deurbel, ip-camera of smart lamp staan allemaal in verbinding met wifi. Wifi 6 zorgt ervoor dat je met meer apparaten tegelijk online bent. Zonder dat je wifi instabiel wordt. Dat kan doordat apparaten met wifi 6 niet constant een volledig wifi-kanaal bezet houden. Ze gebruiken alleen de bandbreedte die nodig is. Zo stream je films altijd door zonder haperingen. Ook als al je apparaten tegelijkertijd online zijn.

Welke apparaten werken met Wifi 6?

Wifi 6 laptops en telefoons

Om te profiteren van alle mogelijkheden van wifi 6 heb je geschikte apparaten nodig. Deze zijn beperkt beschikbaar, maar nieuwe topmodellen smartphones en laptops hebben al wireless ax. Heb je bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S10 of nieuwer of een iPhone 11? Hiermee maak je volledig gebruik van wifi 6. Oudere apparaten profiteren niet van hogere snelheden of beter bereik. Wel profiteer je hiermee van minder vertraging. Zo blijft je netwerk ook bij grote drukte stabiel.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen