The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Julie

Welke gerechten maak je op jouw barbecue?

Met barbecue accessoires breid je de bereidingsmogelijkheden op je barbecue uit. Ik geef je een aantal bbq ideeën, zodat je iedere keer een nieuwe creatie op tafel zet.

Pizza's, vis en vlees

Pizza's en brood bakken

Pizza's en brood bakken

Een pizzasteen is van aardewerk en houdt warmte vast. Dit maakt de steen geschikt om pizza of brood op te bakken. Je hebt altijd een bbq met deksel nodig om een pizzasteen te gebruiken. Een deksel geeft namelijk een oveneffect. Zo komt je pizza margherita met een knapperige korst uit de bbq.

Vispakket, gepofte aardappel of maïskolf

Vis, gepofte aardappel of maïskolf

Om vis, een gepofte aardappel of een maïskolf klaar te maken, heb je niet veel nodig. Met een bbq met deksel en geduld kom je een heel eind. Het duurt namelijk wel even voordat je gerecht gaar is. Voor visgerechten zijn ook speciale visklemmen beschikbaar. Kijk vooral even in magazines, op foodblogs of op YouTube. Hier zijn talloze bbq recepten te vinden om je gepofte aardappel of maïskolf nog lekkerder te maken.

Grillstrepen

Grillstrepen

Grillstrepen op het bbq vlees zorgen voor het ultieme bbq gevoel. Met een gewoon bbq rooster krijg je doorgaans niet zulke duidelijke strepen. Hier heb je echt een searing rooster voor nodig. Deze zijn van gietijzer. Gietijzer houdt de warmte vast. Dit maakt een searing rooter geschikt om barbecuestrepen op het vlees te krijgen. Op de plekken waar het vlees het rooster raakt, krijgt het bbq vlees grillstrepen.

Gegrilde groenten, sauzen en kleine ingrediënten

Gegrilde groenten

Gegrilde groenten

Als je aan barbecueën denkt, dan denk je aan vlees. Dat terwijl je ook groenten grilt op het bbqrooster. Denk bijvoorbeeld aan aubergine, courgette of paprika. Smeer de groenten in met olijfolie en je favoriete kruiden. Leg ze hierna op het grillrooster. Hierna serveer je de groenten naast het vlees of verwerk je ze in een lekkere bbq salade. Zo maak je je bbq helemaal af.

Sauzen en soepen bereiden

Sauzen en soepen bereiden

De lekkerste barbecuesaus maak je toch echt zelf. Een zijbrander op je barbecue maakt het mogelijk om saus tegelijkertijd met het vlees te bereiden. Een kom tomatensoep of groentesoep maak je ook gemakkelijk klaar op de zijbrander. Zo maak je van je bbq een waar driegangendiner.

Kleine ingrediënten

Kleine ingrediënten

Garnalen, asperges of andere kleine ingrediënten bereid je met gemak op je bbq. Hiervoor heb je wel een bakplaat of een speciaal grillrooster zonder tussenruimtes nodig. Sommige bbq's hebben een modulair systeem. Dit betekent dat je een gedeelte van het rooster uit de bbq haalt. Zo ontstaat er ruimte voor een bakplaat (of andere modulaire accessoires). Op een kooktoestel heb je vaak een skottel of een plancha waarin je de gerechten klaarmaakt.

Eenpansgerechten, stoven en nagerechten

Eenpansgerechten

Bakken, braden, eenpansgerechten

Bakken, roerbakken of braden is geen probleem met een bbq pan of skillet. Ook eenpansgerechten maak je klaar op je bbq. Zo maak je bijvoorbeeld lekkere paella in een paellapan op je kooktoestel. Handig, wanneer je op de camping staat.

Sudderen, braden, stoven

Sudderen, braden, stoven

Ook draadjesvlees of een stoofpot maak je klaar op je bbq. Je hebt hiervoor alleen een dutch oven nodig. Deze pannen van dik gietijzer houden warmte vast. Zo maak je gemakkelijk een stoofpot klaar. Sommige bbq's hebben een modulair systeem waarbij je de dutch oven in een gedeelte van het rooster doet. Andere dutch ovens hang je boven het vuur.

Wokken

Wokken

Geef een Oosterse sfeer aan je bbq en maak wokgerechten klaar op je bbq. Je hebt hiervoor, hoe kan het ook anders, een wokpan nodig. We hebben wokpannen speciaal voor op je bbq in ons assortiment. Kijk goed of de wokpan geschikt is voor gebruik op jouw type bbq.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.822 beoordelingen