The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Welke Siemens koffiemachine past bij jou?

De Siemens volautomatische koffiemachines verschillen van elkaar op een aantal punten. Bijvoorbeeld in de manier waarop je de machines bedient en hoe je er cappuccino's mee zet. Met de duurdere modellen pas je de koffierecepten heel nauwkeurig aan naar jouw smaak en sommige machines bedien je ook via de app. In dit artikel laten we de verschillen tussen de lijnen zien, zodat jij makkelijker kiest.

Siemens koffiemachines vergelijken

EQ 300 EQ 500 EQ 6 Plus EQ 9 Plus
Type display Drukknoppen Touchknoppen en kleurendisplay (klein) Touchknoppen en tekstdisplay Touchknoppen en kleurendisplay (groot)
Volledig automatisch cappuccino zetten Nee Ja Ja Ja
2 melkspecialiteiten tegelijk zetten Nee Ja Alleen de S800 Ja
Keuze uit koffiespecialiteiten Weinig Gemiddeld Veel Veel
Geluidsniveau Gemiddeld Stil Gemiddeld Stil
Stevigheid Basisklasse Middenklasse Middenklasse Topklasse
Eigen recepten maken (Barista Mode) Nee Nee Nee Alleen de S500 en S700
Bedienen met app (Home Connect) Nee Nee Nee Alleen de S500 en S700 Home connect

Siemens EQ 300: basis model

Siemens EQ 300

De Siemens EQ 300 is het basis model van Siemens. Het melksysteem van deze lijn verschilt ten opzichte van alle andere modellen van Siemens. Voor ieder kopje cappuccino vul je jouw beker namelijk eerst zelf met koude melk. Dit is dus een extra handeling die je verricht. De melkopschuimer verwarmt de melk en schuimt deze op vanuit je kopje. De kwaliteit van het melkschuim is minder goed dan dat van de andere melksystemen. Je bedient de 300 lijn simpelweg met drukknoppen, waarmee je kiest voor een espresso, koffie, cappuccino of latte macchiato.

Siemens EQ 500: meer gebruiksgemak

Siemens EQ 500

De Siemens EQ 500 lijn lijkt in veel opzichten op de 300 lijn, maar is een stuk degelijker en gebruiksvriendelijker. Met het geïntegreerde melksysteem zet je melkspecialiteiten met een simpele druk op de knop. Verlichte iconen tonen de koffiespecialiteiten en werken tegelijkertijd als touchknoppen. Het kleine kleurendisplay begeleidt je tijdens het instellen van de koffiesterkte en koffiehoeveelheid. Ook goed om te weten: de machines maken niet te veel lawaai tijdens het koffiezetten.

Siemens EQ 6 Plus: meer koffievariatie

 Siemens EQ 6 Plus

De machines uit de EQ 6 Plus lijn zitten degelijk in elkaar. Ze beschikken over een fijn display waarop de koffiekeuzes met icoontjes staan weergegeven. Met deze modellen kies je ook voor de minder standaard koffiespecialiteiten, zoals een Americano, Flat White of een Espresso Macchiato. Je past de sterkte en hoeveelheid koffie aan per specialiteit en slaat deze vervolgens gemakkelijk op onder je eigen profiel. Met de EQ 6 Plus S800 zet je 2 melkspecialiteiten tegelijk.

Siemens EQ 9 Plus: meer luxe en eigen koffierecepten

 Siemens EQ 9 Plus

De Siemens EQ 9 Plus is de meest luxe lijn van Siemens. Deze modellen zitten super stevig in elkaar, zijn stil en zijn van alle gemakken voorzien. Met de Barista Mode pas je de hoeveelheid melk en koffie op de milliliter nauwkeurig aan en stel je ook de temperatuur in. De machines met Home Connect bedien je ook gemakkelijk via de app. Het allerduurste model beschikt zelfs over een extra bonenreservoir, zodat je gemakkelijk afwisselt tussen 2 koffiesmaken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Iris
Artikel van:
Iris Koffiemachine specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen