The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Hoe installeer je WhatsApp op je Android tablet?

Je hebt een nieuwe tablet en je wilt graag WhatsApp installeren? Er bestaat helaas nog geen versie van WhatsApp voor tablets, maar er is wel een app waarmee je via een tussenstap toch kunt appen met je vrienden en familie. Hoe dat werkt, leg ik in dit artikel uit.

Kan ik WhatsApp wel gebruiken op mijn tablet?

Whatsapp tablet

WhatsApp is gekoppeld aan je telefoonnummer en dus aan je simkaart. Die zit echter al in je smartphone en de meeste tablets hebben überhaupt geen simkaartslot. Via de app Tablet Messenger gebruik je toch WhatsApp, zonder extra simkaart. Deze app helpt je om via WhatsApp Web op je tablet toegang te krijgen tot al je gesprekken en contacten. Volg daarvoor de volgende stappen.

Stap 1: Download en open Tablet Messenger

tablet messenger QR code

Ga op je tablet naar de Google Play Store en download de app Tablet Messenger. Wanneer je de app opent, zie je een grote QR-code. Deze ga je scannen met WhatsApp via je smartphone.

Stap 2: Scan de QR-code met WhatsApp op je smartphone

WhatsApp scannen

Open WhatsApp op je smartphone en klik rechtsboven op de drie puntjes. Selecteer vervolgens "WhatsApp Web"; je camera start automatisch op. Scan hiermee de QR-code op je tablet. WhatsApp opent nu op je tablet en is klaar voor gebruik.

Let op: De verbinding loopt via je smartphone. Zorg dus dat je telefoon aan blijft en verbonden is met internet, anders valt ook de verbinding via je tablet weg.

Stap 3: Meld je af via je smartphone

Smartphone WhatsApp web afsluiten

Ga je je tablet delen en wil je niet dat iedereen in jouw naam berichtjes kan versturen, of wil iemand anders WhatsApp op de tablet gebruiken? Meld je dan af via je smartphone. Wanneer je verbinding maakt met Tablet Messenger krijg je op je telefoon de melding "Whatsapp Web is momenteel actief". Klik hierop om de verbinding weer te verbreken en uit te loggen op je tablet.

Hulp van een specialist in de winkel

Hulp van een specialist in de winkel

Heb je hulp nodig bij het installeren van WhatsApp op jouw Android tablet? In de Coolblue winkels staan specialisten voor je klaar die dit voor je kunnen doen. Voor je het weet sta je weer buiten, mét WhatsApp op jouw Android tablet.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.707 beoordelingen