Written by Tim

Hoe installeer ik een tweede beeldscherm?

Een tweede beeldscherm geeft je veel mogelijkheden. Maar voor je van deze mogelijkheid gebruik maakt sluit je de monitor eerst aan en stel je hem goed in. Hieronder leggen we in 3 stappen uit hoe je dit doet.

Voordat je begint

Wil je het beeldscherm op een laptop aansluiten? Hier lees je hoe je dat doet. Wil je het beeldscherm op een PC aansluiten, lees dan verder. Voordat je het tweede beeldscherm aansluit, controleer je eerst of je de juiste kabels en poorten gebruikt en of de drivers een update nodig hebben. Heb je dit al gedaan? Ga dan direct naar Beeldscherm instellen.

A: Controleer de kabels en poorten

Om je monitor goed aan te sluiten en te zorgen voor de beste beeldkwaliteit is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste poorten en kabels.

Op onze adviespagina lees je daar meer over. Zet nu eerst de monitor en vervolgens de computer aan. Herkent je computer het beeldscherm direct? Ga door naar Beeldscherm instellen.

B. Drivers updaten

Wanneer je PC de monitor niet direct herkent, los je dat in de meeste gevallen op door de driver van je videokaart te updaten. Een driver is een hulpprogramma dat helpt om je videokaart en je monitor goed samen te laten werken.

Op onze adviespagina lees je hoe je een update uitvoert. Updaten werkt hetzelfde bij een PC als bij een laptop.

Beeldscherm instellen

Nu je beeldscherm aan staat kun je hem gaan instellen. Klik daarvoor met de rechtmuisknop op je bureaubladachtergrond en selecteer Beeldscherminstellingen.

Identificeren

Identificeren

Selecteer het beeldscherm dat je wilt aanpassen. Klik op Identificeren om te zien wat beeldscherm 1 en 2 is.

Zorg dat de afbeeldingen van beeldscherm 1 en 2 naast elkaar staan, zoals op de afbeelding hiernaast, wanneer je beeldschermen in het echt op gelijke hoogte naast elkaar staan.

Aanpassen

Scherm aanpassen

Staan de beeldschermen op ongelijke hoogte, dan kun je dit ook digitaal aanpassen, zoals op de afbeeldingen hiernaast. Zo hoef je wanneer je de muis van het ene naar het andere scherm beweegt minder te scrollen.

Schuin boven elkaar

Je plaatst de beeldschermen recht boven elkaar, of schuin zoals op de afbeelding hiernaast, afhankelijk van jouw gebruikssituatie.

Dupliceren, uitbreiden of spreiden

Scroll naar beneden en klik op Meerdere beeldschermen en selecteer een van de volgende opties:

Dupliceren

Deze optie geeft hetzelfde beeld weer op beide schermen.

Uitbreiden

Het beeld breidt zich uit naar het tweede scherm. Je kunt nu items verslepen en verplaatsen van het ene scherm naar het andere.

Alleen weergeven op 1/ Alleen weergeven op 2

Het beeld wordt enkel weergeven op één van beide schermen. Het andere blijft zwart.

Je hebt nu je tweede scherm ingesteld en je kunt gebruik maken van alle mogelijkheden die dit extra scherm je geeft. Wil je nog een beeldscherm aansluiten? Doorloop dan deze stappen opnieuw.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Customer rating: 9.4 / 10 - 17,090 reviews