The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Gesponsord artikel

Haal het beste uit je The Bastard kamado

Met de kamado's van The Bastard haal je het oerkoken naar je eigen achtertuin. 3000 jaar terug bereidde de mens immers al eten in een oven van klei. Sinds 2013 brengt The Bastard kamado's met deze oeroude kooktechniek op de markt, uiteraard met de innovaties en de beste materialen van nu. Zo is professioneel koken voor iedere barbecueliefhebber beschikbaar.

Het keramiek van The Bastard

Keramiek kamado

The Bastard kamado's zijn gemaakt van keramiek dat bestand is tegen allerlei weersinvloeden, bijvoorbeeld tegen vorst. Ook is het keramiek bestand tegen hoge temperaturen. Dit maakt The Bastard kamado's geschikt voor verschillende kooktechnieken, zoals slowcooken, indirect grillen, bakken en stomen. Zonder veel moeite houd je de temperatuur constant of verhoog je juist snel de temperatuur. Het keramiek is heel sterk, maar mocht er onverhoopt toch iets mis mee zijn, dan biedt The Bastard levenslange garantie op het keramiek.

Een kijkje in The Bastard kamado

Binnenin The Bastard kamado

The Bastard barbecues worden compleet geleverd, zodat jij meteen aan de slag kan. Dit wordt bijvoorbeeld standaard bij The Bastard Medium en Large geleverd:

 1. Precision Top - Blijft altijd in de ingestelde stand staan.
 2. Ceramic Dome - Langdurig bestand tegen zeer hoge temperaturen.
 3. Steel Grid - Uitgevoerd in extra zwaar rvs.
 4. Infinity Gasket - Sluit de dome perfect af en gaat super lang mee.
 5. Charcoal Basket - Maak zeer efficiënt een directe of indirecte vuurbron met kolen.
 6. Heat Deflector - Dankzij de coating is de kamado gemakkelijk te reinigen.
 7. Fire Box - Ontworpen voor de beste luchtcirculatie.
 8. Ash Lifter - Haal gemakkelijk de as uit The Bastard.

De eerste The Bastard kamado ervaring

Vlees van de barbecue

The Bastard is binnen en je bent helemaal klaar om hem voor de eerste keer aan te steken. We geven je nog een aantal tips voor het eerste gebruik.

 1. Gebruik grote stukken houtskool van een goede kwaliteit. Dit zorgt voor een betere luchtcirculatie en temperatuurbeheersing.
 2. Vul de charcoal basket tot aan de rand. Zo heb je genoeg brandstof voor een lange barbecuesessie en hoef je het niet tussentijds aan te vullen.
 3. Stook de kamado de eerste 3 keer niet hoger op dan 250 graden Celsius. Zo geef je het keramiek de tijd om aan de hoge temperatuur te wennen.
 4. Klaar met barbecueën? Dan sluit je de luchttoevoer, zodat het vuur dooft. Het restant van de houtskool gebruik je gewoon voor een volgende keer.

Veiligheidstips

Handschoenen

Koken met hoge temperaturen levert helaas een aantal gevaren op. Om te voorkomen dat er iets vervelends gebeurt, geven we je een aantal veiligheidstips. Lees ook altijd de handleiding goed door voor overige veiligheidsinstructies.

 • Gebruik The Bastard nooit binnen of in een afgesloten ruimte.
 • Zorg altijd voor voldoende ventilatie. Je loopt het risico op een koolmonoxidevergiftiging.
 • Tussen de randen van de keramische dome en de base zit een pakking van glasvezel. Verwijder dit nooit. Deze zorgt voor een luchtdichte afsluiting, waardoor je de temperatuur goed kan regelen.
 • Is The Bastard aangestoken, laat deze dan niet onbeheerd achter en houdt kinderen en huisdieren op veilige afstand.
 • Gebruik nooit benzine, terpentine, wasbenzine, alcohol of andere vergelijkbare chemische stoffen om The Bastard (opnieuw) aan te steken.
 • Gebruik The Bastard niet op een houten terras of op andere brandbare oppervlaktes, zoals droog gras, houtsnippers of bladeren en op minimaal 2 meter afstand van brandbare voorwerpen. Laat The Bastard volledig afkoelen voordat je hem verplaatst.
 • Het is veiliger om The Bastard met een onderstel op wielen voort te trekken dan te duwen.

Steekvlam

Door de plotselinge toevoer van zuurstof kan er een grote steekvlam ontstaan. Geen paniek, want dit is te voorkomen:

 • Gebruik altijd warmtebestendige handschoenen.
 • Als je de dome opent, begin dan met een kleine kier. Zo kan er geleidelijk zuurstof bij het vuur komen en voorkom je een steekvlam.
 • Daarna kan je de dome helemaal openen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen