The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Klantenservice

Verzekering afsluiten

Op de productpagina vind je welke Zekerheidspakketten we aanbieden voor jouw product. In je winkelmandje kan je er vervolgens één kiezen. Je koopt een Zekerheidspakket altijd tegelijk met het product dat je wilt verzekeren. Achteraf kun je geen Zekerheidspakket meer afsluiten.

Met een Zekerheidspakket dek je ook de kosten die buiten de standaard garantie vallen. Zo heeft ieder product dat je bij Coolblue aanschaft een standaard garantie van minimaal 2 jaar. Werkt het product in die periode niet goed, dan repareren we het gratis of je krijgt een vervangend exemplaar.

Kies je voor een Zekerheidspakket, dan verleng je de standaard garantie met een aantal jaar. Je hebt dan dus langer recht op gratis reparatie of een vervangend exemplaar als jouw product niet werkt. Daarnaast ben je ook verzekerd voor val-, stoot-, en waterschade én fabricagefouten. Die dekkingen gaan tegelijk met de standaard garantie in. Bij sommige Zekerheidspakketten ben je zelfs verzekerd in geval van diefstal, totaalverlies of schade door onopzettelijk verkeerd gebruik.

We bieden verschillende Zekerheidspakketten aan per product. Op de productpagina kun je terugvinden welke Zekerheidspakketten beschikbaar zijn en wat er precies gedekt wordt.

Val- en stootschade

Heb je val- of stootschade? Dan kun je jouw product laten repareren via Coolblue. De kosten worden vergoed door de verzekering. Jij hoeft alleen je eigen risico te betalen.

Waterschade

Heeft je product schade omdat het in aanraking is gekomen met een vloeistof? Dan kun je jouw product laten repareren via Coolblue. De kosten daarvan worden vergoed door de verzekering. Jij hoeft alleen je eigen risico te betalen.

Fabricagefouten buiten de garantie

Werkt je product niet meer en valt dit niet onder de standaardgarantie of is de garantie verlopen? Dan worden de reparatiekosten vergoed door deze verzekering. Jij hoeft alleen je eigen risico te betalen.

Diefstal

Is je product gestolen en heb je een verzekering met diefstaldekking? Doe dan binnen 48 uur aangifte bij de politie en mail het proces-verbaal hiervan naar diefstal@coolblue.nl. Dan ontvang je Je ontvangt de huidige prijs van hetzelfde of gelijkwaardig vervangend product in Coolblue-tegoed, met aftrek van je eigen risico. Je kunt daarna zelf een nieuw product uitkiezen. Ook diefstal uit de auto is gedekt, mits er braaksporen zijn en je je spullen niet in het zicht hebt gelegd.

Totaalverlies

Er is sprake van totaalverlies wanneer het verzekerde kapot dusdanig kapot is dat het niet meer gemaakt kan worden, of de reparatie meer kost dan een nieuw product. Dan ontvang je de huidige prijs van hetzelfde of een gelijkwaardig vervangend product in Coolblue-tegoed, met aftrek van je eigen risico. Je kunt daarna zelf een nieuw product uitkiezen.

Onopzettelijk verkeerd gebruik

Ook schade aan je product door ongelukjes is gedekt. Deze schade is het gevolg van handelingen die je per ongeluk verkeerd hebt uitgevoerd. Denk aan een bh-beugel die vast is blijven zitten in de wasmachine of kledingstukken die met te veel zand en modder in de wastrommel zijn gegaan.

Onderzoeks- en voorrijkosten

Wanneer je een Zekerheidspakket voor groot witgoed hebt, en er een monteur naar jouw woning moet komen om het apparaat te repareren, worden hier voorrijkosten voor gerekend. Ook zijn er kosten verbonden aan het vaststellen van het defect, ook wel onderzoekskosten genoemd. Beide kosten zijn niet voor jouw rekening met deze dekking.

Dat verschilt per geval. Is je product bijvoorbeeld defect door wateroverlast, een brand of een storm? Dan heb je aan een inboedelverzekering vaak genoeg. Maar dat is niet zo niet wanneer de schade door fabricagefouten, onopzettelijk verkeerd gebruik of diefstal veroorzaakt wordt. Afhankelijk van welk Zekerheidspakket je kiest, worden de reparatiekosten in die schadegevallen gewoon door Coolblue betaald.

Mobiele apparaten

Voor laptops, tablets, smartphones en slimme horloges kies je uit:

Groot witgoed en groot keukenapparatuur

Voor wasmachines, wasdrogers, wasdroogcombinaties, koelkasten, vriezers en al het andere groot keukenapparatuur, zoals afzuigkappen, kies je voor:

Overige producten

Voor overige producten bieden we het volgende Zekerheidspakket aan:

Je krijgt bij ons standaard 2 jaar garantie op je aankoop. Met een Zekerheidspakket kun je dit verlengen tot 3 jaar (1 jaar extra) of 5 jaar (3 jaar extra) in totaal.

Daarbij ben je met een Zekerheidspakket gedurende de hele looptijd ook verzekerd voor schade die niet onder garantie valt (zoals ongelukjes, waterschade of val- en stootschade).

Voorbeeld

  • Zekerheidspakket 3 jaar = Standaard 2 jaar garantie + 1 jaar extra garantie
  • Zekerheidspakket 5 jaar = Standaard 2 jaar garantie + 3 jaar extra garantie


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.894 beoordelingen