The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Alles over Samsung QLED monitoren

Samsung QLED monitoren

Een Samsung QLED monitor beschikt over de Quantum Dot kleurtechniek. Dit zagen we eerst vooral bij Samsung tv's, maar inmiddels heeft de techniek ook zijn weg naar Samsung monitoren gevonden. En dat is goed nieuws voor de gamers en grafisch ontwerpers onder ons. Een Samsung QLED curved monitor zorgt namelijk voor een intensere kleurweergave en een hogere helderheid.


Bekijk alle Samsung monitoren

De techniek

Samsung QLED

Bij Samsung monitoren wordt QLED toegepast op beeldschermen met een LED backlight. Deze achtergrondverlichting licht het scherm op, waarna kleurfilters het licht omzetten naar blauw, groen of rood. Samsung QLED monitoren beschikken over een laag nanokristallen (Quantum Dots) op het scherm, die helder opkleuren door het licht. Waar een gewone LED monitor meer blauw doorlaat, laten de Quantum Dots een gelijke hoeveelheid blauw, groen en rood door. Dit zorgt voor rijkere kleuren en een tot 2,5 keer helderder scherm.

Milieuvriendelijk

In het verleden werd bij de productie van quantum dots cadmiumsulfide (Cds) of cadmiumselenide (CdSe) gebruikt. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, vanwege het giftige Cd2+ dat vrijkomt bij de productie. Om deze reden heeft Samsung een vervanger voor cadmium gevonden: indium (In). De quantum dots die op basis van deze stof gemaakt zijn presteren minstens net zo goed dan de oude en zijn niet schadelijk voor het milieu.

Foto's en films

Samsung QLED sRGB
Gebruik jij je beeldscherm voor het bewerken van foto's of grafisch ontwerp, dan is de Quantum Dot techniek een meer dan welkome toevoeging. De Samsung QD monitoren geven namelijk 125% van het sRGB spectrum weer, waardoor de kleuren op je beeldscherm levensecht lijken. Ook films komen in hun ware kleuren volledig tot hun recht, dankzij de 95% weergave van de DCI-norm, die gebruikt wordt in de filmindustrie. Daarnaast komt de kleurweergave hiermee dichtbij het Rec. 2020 bereik, het optimum voor 4K monitoren.

Gamen met Samsung QLED

Samsung Quantum Dot Gaming
Door het heldere beeld is een Samsung QD monitor uitermate geschikt om games te spelen. De kleuren zijn realistischer en in donkere levels zie jij je tegenstanders beter, waardoor jij in het voordeel bent. Daarnaast beschikken de Samsung gaming monitoren over een responstijd van 1 ms en een verversingssnelheid van 144Hz. Daarmee heb je geen last van ghosting en game je ook nog eens zonder haperende beelden.

HDR en QLED

Samsung CF791 Quantum Dot

Door het grote kleurbereik en de helderheid zijn Samsung QLED monitoren geschikt voor HDR beelden. De combinatie met HDR levert nog een groot voordeel op: namelijk dat het voor hogere contrasten en een betere zwartweergave zorgt. Zo mis je geen detail van je favoriete games en komen je bewerkte foto's tot leven op je beeldscherm.

Bekijk alle Samsung monitoren


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 42.199 beoordelingen