The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Hoe upload je een 360 graden video op Facebook?

Je hebt een 360 graden video gemaakt en wilt deze delen met je Facebookvrienden. De vraag is hoe? In dit artikel leggen we je stapsgewijs uit hoe je een 360 graden video op Facebook plaatst.

Wat heb je nodig?

  • 360 graden camera.
  • 360 graden video.
  • Facebook account.
  • Computer of smartphone.

Stap 1: maak een 360 graden video

Voordat je een video op Facebook plaatst, heb je uiteraard een video nodig. Maak daarom een video met je 360 graden camera en zet deze op je computer of smartphone.

Stap 2: upload de video naar Facebook

Beschik je nog niet over een Facebook account? Maak deze dan aan door je te registreren. Je persoonlijke Facebookpagina wordt ook wel een tijdlijn genoemd. Op deze tijdlijn verschijnen al jouw geposte berichten, foto's en video's. Klik op deel een foto of video bovenaan de tijdlijn van je pagina. Klik vervolgens op Foto's / video uploaden en selecteer een video op je computer of smartphone. Je hebt nu de mogelijkheid om je video te voorzien van een beschrijvende tekst, titel of tag.

Stap 3: ga na of je 360 graden camera's zelf de metadata toevoegt

Veel 360 graden camera's voegen automatisch metadata toe aan de video, waardoor deze als 360 graden bekeken kan worden. Indien je camera dit zelf toevoegt, kun je de volgende stappen overslaan en de video direct plaatsen. Hoe weet je of jouw camera de metadata toevoegt aan de video? Kijk of je op Facebook de videopreview in 360 graden kunt bekijken. Is dit het geval dan klik je op publiceren. Zo niet, dan voegt de camera de metadata niet zelf toe en dien je stap 4 en 5 uit te voeren.

Stap 4: selecteer een miniatuur

Een miniatuur is een klein plaatje dat verschijnt op je tijdlijn wanneer je de video plaatst. Op basis van het miniatuur krijgt men een idee van de inhoud van je video. Je kiest het plaatje door op de pijlen op het voorbeeld van je video te klikken. Of klik op aangepaste miniatuur toevoegen.

Stap 5: geef aan dat het gaat om een 360 graden video

Bij de oudere toestellen herkent Facebook niet direct dat de geüploade video een 360 graden video is. Om dit in te stellen, klik je op het tabblad geavanceerd. Klik vervolgens op het vakje naast deze video is opgenomen in 360 ° formaat om het tabblad 360 controles te laten verschijnen. Klik daarna op het tabblad 360 beheerders om de oorspronkelijke beeldhoek voor je video in te stellen naar 360 graden. Tot slot klik je op publiceren en je 360 graden video staat op Facebook.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Manon
Artikel van:
Manon Videocameraspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen