The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Sanne

Hoe zet je een 360 graden video op YouTube?

Na het maken van videobeelden met je 360 graden camera wil je deze natuurlijk delen met de wereld. Maar hoe doe je dat? In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je een video op YouTube plaatst.

Wat heb je nodig?

  • 360 graden camera.
  • 360 graden video.
  • Youtube account.
  • Computer.

Stap 1: maak een 360 graden video

Om een video op Youtube te zetten, heb je uiteraard een video nodig. Maak met je 360 graden camera een video met 24, 25, 30, 48, 50, of 60 frames per seconde. Met een andere frame rate dan hierboven genoemd, doet de video het niet. Vervolgens sla je de video op in een resolutie van minimaal 7168x3584.

Stap 2: voeg de metadata toe aan je video

Voordat je de bestanden upload naar YouTube moet je het videobestand voorzien van metadata. De metadata bestaat uit informatiegegevens over het videobestand. Je kunt onder andere informatie toevoegen over de maker, locatie en datum van de video. Als je de video ook echt in 360 graden wilt bekijken, dan heb je een ander stukje metadata nodig. Hoe je deze informatie toevoegt, leggen we stap voor stap uit:

Download de app 360 Video Metadata voor je Mac of Windows computer. Pak het zipbestand uit en open de app 360 Video Metadata op je computer of laptop. Let op: als je een Mac computer gebruikt, moet je met de rechtermuisknop op de app klikken en dan de optie Open selecteren. Wanneer de app geopend is, selecteer je het juiste videobestand. Vink het selectievakje Spherical aan en klik op Save as. Laat het selectievakje 3D Top bottom leeg. Nadat je op Save as drukt, geef je het nieuwe bestand dat aangemaakt wordt een naam. Sla het bestand op. Er wordt automatisch een nieuw bestand gemaakt op dezelfde locatie als het oorspronkelijke bestand.

Stap 3: upload de video naar YouTube

Als je nog geen account op YouTube hebt, maak deze dan eerst aan door jezelf te registreren. Log na registratie in op je YouTube account en selecteer de optie upload. Zoek het videobestand op in je documenten om hem te uploaden. Het is nu een kwestie van wachten totdat het 360 graden effect is verwerkt. Dit kan tot een uur duren.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.412 beoordelingen