The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Uhro

4 tips voor het instellen van Hue Routines

Met Philips Hue Routines automatiseer je jouw verlichting. Dat doe je op verschillende manieren, bijvoorbeeld op basis van tijd. Of zodra de Hue app merkt dat je thuiskomt. In dit artikel geef ik je de 4 handigste tips voor het instellen van Hue Routines.

Tip 1: Schakel de lampen in als je thuiskomt

Geofencing

Met de routines van Philips Hue kom je nooit meer thuis in een donker huis. Daarnaast gaat het licht automatisch uit als je vertrekt. De app weet namelijk je locatie en geeft die door aan je Hue systeem. Zo stel je bijvoorbeeld in dat het licht uitschakelt als je de straat uit bent. Of laat je Philips Hue lampen inschakelen zodra je de wijk inrijdt. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar de lichtknop als je 's avonds thuiskomt.

Tip 2: Pas de lampen aan op jouw ritme

Opstaan

's Ochtends fris en fruitig wakker worden en 's avonds sneller in slaap vallen. Philips Hue Routines kunnen je daarbij helpen. Geef in de app aan dat je 's ochtends wilt ontwaken met fel wit licht. Stel daarnaast in dat je 's avonds warm licht wilt, dat steeds verder dimt. Stel vervolgens de tijd waarop je wakker wordt en naar bed gaat in. De lampen doen de rest vanzelf. Je hoeft er dus niet maar naar om te kijken.

Tip 3: Laat de lampen inschakelen bij zonsondergang

Zonsondergang

Koppel met deze routine je Hue lampen aan zonsopkomst en zonsondergang. Zo is je licht alleen aan als het buiten donker is. Je bespaart op deze manier geld, omdat het licht nooit te lang aanstaat. Doordat de app weet wanneer de zon ondergaat, hoef je er bovendien niets aan te doen. Alles gaat automatisch. Combineer deze routine met een timer om het licht uit te zetten als het bedtijd is.

Tip 4: Stel eigen timers in

Eigen timers

Met de timers van Philips Hue maak je eigen Routines. Zo schakelen de lampen op een bepaalde tijd in op een door jouw gekozen kleur. Zo hoef je de verlichting niet zelf te veranderen als je 's avonds tv kijkt. Ook laat je de lichten knipperen als een geheugensteuntje. Zo vergeet je niets meer. Daarnaast laat je lampen na een bepaalde tijd inschakelen. Ook als je niet thuis bent. Dat schrikt inbrekers af, want het lijkt alsof je er gewoon bent.

Philips Hue bridge

Philips Hue bridge | Compatibel met Apple Homekit | Zigbee protocol
50,99
niet meer leverbaar

Om Hue Routines in te stellen, heb je een Philips Hue Bridge nodig. Routines werkt namelijk niet met lampen die alleen verbonden zijn met je smartphone. Op 1 Hue Bridge sluit je 50 lampen aan. Deze bedien je dan ook automatisch via internet.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.882 beoordelingen