The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Uhro

Wat kan ik allemaal met de Philips Hue app?

De Philips Hue app is het hart van je Hue systeem. Via de app bedien je de lampen en krijg je toegang tot allerlei verschillende functies. Zo automatiseer je de lampen bijvoorbeeld. Om alle opties uit de app te halen verbind je de lampen met een Philips Hue Bridge. In dit artikel leg ik uit wat je allemaal met de app kunt.

Wat kun je met de Philips Hue app?

De Philips Hue app heeft verschillende mogelijkheden. In dit artikel leggen we uit wat je met deze app doet.

  • Je lampen overal bedienen met je smartphone
  • De lichtkleur aanpassen
  • Het licht aanpassen op je activiteit
  • Routines instellen
  • Smart lampen bedienen met je stem
  • Je lampen laten dansen op je Spotify playlist

Bedien je lampen met je smartphone

Bedien je lampen met de telefoon

Met de app van Philips Hue gebruik je je smartphone als afstandsbediening voor je lampen. Je zet de verlichting aan of uit zonder van de bank op te staan. Ook zet je het licht op de bovenverdieping alvast aan als je nog beneden bent. Daarnaast dim je het licht en stem je de lampen op elkaar af. Voeg een bridge toe om je lampen ook buitenshuis te bedienen. Een bridge verbindt je lampen aan je wifi netwerk.

Pas de lichtkleur aan

Pas de lichtkleur aan

Heb je Philips Hue White & Colour lampen, dan stel je precies de kleur van het licht in. Via de app kies je namelijk jouw favoriete kleur. Er is keuze uit 16 miljoen kleuren. Zo kies je voor ieder moment de juiste kleur. Met de app gebruik je daarnaast dynamische foto's als basis voor de kleur. Kies een aantal vakantiefoto's en je Hue lampen zullen als een diavoorstelling per foto mee kleuren.

Stem het licht af op je activiteit

Sfeer

Behalve een kleur, kies je in de Hue app ook altijd de juiste sfeer. Dat doe je met een van de ingebouwde lichtscènes. Hiermee kies je een tint wit licht die bij je activiteit past. Kies bijvoorbeeld zacht licht om je te ontspannen. En ga voor fel wit licht tijdens werktijd. Je past de verlichting per kamer aan, en wisselt gemakkelijk tussen verschillende scènes. Zo ga je met een druk op de knop 's avonds in filmmodus.

Stel routines in

Stel routines in

Stel routines in om je lampen automatisch te bedienen. Laat je verlichting bijvoorbeeld automatisch aangaan wanneer je thuiskomt. Ook kun je de verlichting al wat langzaam aan laten gaan, vlak voordat je wekker gaat. Zo sta je een stuk rustiger op. Ook koppel je de verlichting aan andere slimme apparaten. Zo leer je de lampen dat ze altijd moeten dimmen wanneer jij 's avonds de televisie aanzet.

Bedien de lampen met je stem

Stembediening

Met spraakbediening zet je jouw lampen aan, uit en op een andere instelling. Doordat je simpelweg een opdracht geeft, hoe je niet op zoek in de app. De Philips Hue app werkt standaard samen met Siri. Je koppelt Philips Hue ook aan andere spraakassistenten, zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Op die manier heb je de Hue app niet eens meer nodig om het licht te regelen, maar bedien je ze met je smart home assistent.

Laat je lampen dansen op je Spotify Playlist

Met Philips Hue + Spotify laat je jouw smart lampen dansen op je favoriete muziek via Spotify. Zo waan je je in een nachtclub, terwijl je eigenlijk thuis op de bank zit. Als je de Hue app aan je Spotify account koppelt, verzamelt de app data van al je muziek. Zo stemt de app de sfeer in je huis af op wat je luistert. Van romantische sfeerverlichting bij je favoriete ballad tot felle knipperende lampen tijdens dat ene nummer waarbij iedereen uit zijn dak gaat.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen