The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Dewy

Hoe maak ik mijn huis slim met Philips Hue?

Philips Hue maakt jouw leven comfortabeler en slimmer met licht. De slimme verlichting helpt je bijvoorbeeld met wakker worden of met in slaap vallen. Daarnaast zorgt het juiste licht ervoor dat je je thuis goed kunt concentreren of dat je juist heerlijk ontspant. Maar denk ook aan het beveiligen van je huis, of het automatisch aanpassen van het licht wanneer de zon onder gaat. We leggen je graag uit hoe jij jouw huis zo slim maakt met behulp van Philips Hue lampen.

Wat is een slim huis?

In een slim huis communiceren elektronische apparaten met elkaar. Verlichting, verwarming, computers en alarmsystemen bedien je allemaal met je smartphone en/of tablet. Zo stel je bijvoorbeeld in dat wanneer jouw slimme alarmsysteem een inbraak opmerkt, alle lampen in het huis aan gaan. Zo staat de inbreker meteen in de schijnwerpers. Of stel in wanneer jij gewekt wordt door het opkomende licht van de Philips Hue smart lampen, je slimme thermostaat een seintje krijgt om de woonkamer alvast te verwarmen. In een slim huis is dit allemaal mogelijk.

Hoe maak je je huis slim met verlichting?

Slimme verlichting

Nu je weet wat een slim huis precies inhoudt, is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Met smart verlichting maak je een grote stap richting een slim huis. Om te beginnen heb je een Philips Hue startpakket nodig. Wanneer je deze hebt geïnstalleerd, begint het echte werk. Naast de uitgebreide Philips Hue app bestaan er namelijk nog een aantal andere handige platforms waarmee je jouw Philips Hue lampen bedient; Apple Homekit en IFTTT.

Apple Homekit

Apple home kit en philips hue

Philips Hue lampen werken perfect samen met Apple Homekit. Dit is een platform waar je verschillende slimme apparaten in huis met elkaar kunt laten "praten". Koppel je Philips Hue lampen met de Apple Homekit en je bedient alle lampen in huis gewoon met je stem. Je geeft namelijk via je via iPhone, iPad of iPod Touch Siri de opdracht om lampen aan te zetten, te dimmen of een lichtscène in te schakelen. Daarnaast maak je met Homekit ook andere scènes in combinatie met bijvoorbeeld je alarmsysteem of slimme thermostaat. Maak bijvoorbeeld een scène waarmee je met 1 commando automatisch alle lampen inschakelt, de deur ontgrendeld en de verwarming aanzet. Handig wanneer je thuiskomt van werk. Apple Homekit werkt alleen met de nieuwste versie van de Hue Bridge.

IFTTT

IFTT en philips Hue

IFTTT staat voor If This Then That. Dit platform koppelt gebeurtenissen aan acties voor slimme apparaten in huis. IFTTT werkt naadloos samen met de Philips Hue lampen. Met IFTTT maak je "recepten" die je aan en uit kunt zetten. Je stelt bijvoorbeeld in dat wanneer het buiten begint te regenen (if this), het licht binnen blauw wordt (then that). Zo weet je dat je een paraplu nodig hebt als je naar buiten gaat. Ook meldingen van social media koppel je met IFTTT aan jouw Hue lampen. Knipperende lampen geven bijvoorbeeld aan dat je een bericht op Facebook hebt ontvangen.

Conclusie

Met Philips Hue smart verlichting ben je goed op weg naar een slim huis. De 2 platforms Apple HomeKit en IFTTT in combinatie met Philips Hue geeft je tal van mogelijkheden om jouw huis een beetje slimmer én comfortabeler te maken. Zorg er wel voor dat je de nieuwste versie van de Hue Bridge hebt zodat je jouw lampen via Apple Homekit en IFTTT kunt besturen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.023 beoordelingen