The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Fatima

Aan de slag met een gimbal

Je hebt een gimbal aangeschaft en bent klaar om je eerste stabiele beelden te schieten. Voordat je ermee aan de slag gaat, moet je hem gebruiksklaar maken. In dit artikel leg ik dat stap voor stap uit. Voor je het weet heb je jouw gimbal onder de knie.

Stap 1: bevestig je camera op de gimbal

Camera bevestigen

Zet je gimbal op een vlakke ondergrond of op een mini statief. Pak je camera erbij en bevestig de basisplaat van de gimbal aan je camera. Schuif de camera op de gimbal. Heeft je gimbal geen basisplaat? Dan schroef je de camera op de gimbal met de meegeleverde schroeven. Tip: koop een snelkoppelingsplaat om de camera sneller op je gimbal te bevestigen.

Stap 2: breng de camera en gimbal in evenwicht

Gimbal in evenwicht brengen

Voor optimaal gebruik is het belangrijk om de gimbal te balanceren. Je past elke motor aan totdat de camera op zijn plaats blijft wanneer hij langs elke as draait. Je vindt het zwaartepunt door eerst de kantelas open te draaien. Schuif nu de camera naar voren en achteren tot je de balans gevonden hebt. Vergrendel de camera met de hendel. Daarna balanceer je de overige motoren zodat je camera op zijn plaats blijft in elke positie.

Stap 3: download de app

App downloaden

Zet je gimbal aan. Download de bijbehorende app, zoals Zhiyun Play of DJI Ronin, in de Playstore of Appstore op je telefoon. Start de app en volg de verbinding instructies. Voor optimaal gebruik kun je in de app de motoren automatisch afstemmen met de optie ‘Auto Tune’. Als die optie niet aanwezig is, dan kun je de gimbal ook handmatig afstemmen in de app. Met deze app bedien je de gimbal op afstand..

Stap 4: oefen met de gimbal

Oefenen met gimbal

De gimbal is gestabiliseerd, tijd om stabiele en vloeiende beelden maken! Sommige gimbals beschikken over verschillende modi waarmee je kunt experimenteren. Met elke modi bereik je een ander beeld, bijvoorbeeld de volgmodus, die ervoor zorgt dat bewegende onderwerpen altijd in beeld blijven. Je stuurt de gimbal aan via de joystick van je gimbal of het bedieningspaneel in de app.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.107 beoordelingen