The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Hoe sluit ik mijn draadloze koptelefoon aan op mijn tv?

Voordat je tv kunt kijken met je koptelefoon, moet je deze eerst met je tv verbinden. Dit artikel gaat je daar stap voor stap bij helpen.

Koptelefoon met zendstation installeren in 4 stappen

Koptelefoon voor tv kijken

In 4 stappen sluit jij jouw koptelefoon met zendstation aan op de televisie.

Stap 1: verbind het zendstation met de tv of receiver

Stap 2: laad de koptelefoon op

Stap 3: verbind de koptelefoon met het zendstation

Stap 4: pas het volume aan

Stap 1: verbind het zendstation met de tv of receiver

Kabels

Sluit het zendstation aan op het stopcontact en verbind hem met je tv of receiver. Dit kan met een RCA, 3,5mm of optische kabel. Kijk goed of één van deze aansluitingen op jouw televisie zit. Deze ingangen bevinden zich vaak aan de zij- of achterkant van de tv. De benodigde kabels worden niet altijd meegeleverd.

Stap 2: laad de koptelefoon op

Aansluitkabels

Per koptelefoon verschilt het hoe je deze van stroom voorziet. Sommige modellen hebben een ingebouwde batterij. Deze laad je op door hem op het zendstation te zetten. Andere koptelefoons worden geleverd met een oplaadbare batterij. Die moet je zelf in de oorschelp van de koptelefoon bevestigen. Draai of klik de kussens van je oorschelp los om de batterijen in de koptelefoon te doen.

Stap 3: verbind de koptelefoon met het zendstation

Koptelefoon verbinden

Het verschilt per koptelefoon hoe je hem verbindt aan het zendstation. Beschikt de koptelefoon over een auto tuning knop? Druk hier dan op en hij zoekt automatisch verbinding met het zendstation. Wanneer de koptelefoon een schakelaar heeft, zet je de schakelaar op hetzelfde kanaal als het zendstation. Bij een koptelefoon met handmatige frequentie instelling, schakel je van frequentie naar frequentie tot je geruisloos geluid van de tv hoort.

Stap 4: pas het volume aan

Knoppen op koptelefoon

Zet het volume van je koptelefoon op de hoogste stand. Stel vervolgens met de afstandsbediening van je tv het gewenste volume in. Doe het in deze volgorde, zodat je voorkomt dat de tv te hard staat wanneer je tv wilt kijken via de speakers.

Let op: er komt geen geluid meer uit de speaker van je tv als het zendstation via een RCA of 3,5 mm kabel is verbonden met je tv. Bij een optische aansluiting hoor je zowel geluid uit je tv als uit je koptelefoon.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.307 beoordelingen