The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Hoe verbind ik mijn koptelefoon of oordopjes met mijn laptop?

Met je bluetooth koptelefoon of oordopjes geniet je altijd en overal van hoge geluidskwaliteit. Aangezien je koptelefoon en oordopjes via bluetooth werken, moet je ze eerst verbinden met al je apparaten. In dit artikel lees je hoe je ze aan een laptop koppelt. Kies hieronder of je een Mac of Windows laptop hebt:

Hoe koppel ik mijn bluetooth koptelefoon of oordopjes met een Windows laptop?

De volgende stappen leggen uit hoe je jouw bluetooth koptelefoon of oordopjes koppelt aan je Windows laptop.

Stap 1: open instellingen

Stap 2: ga naar apparaten

Stap 3: zet bluetooth aan

Stap 4: klik op het plusje

Stap 5: kies voor bluetooth

Stap 6: koptelefoon/oordopjes in detecteerbare modus

Stap 7: koppel je koptelefoon of oordopjes

Stap 1: open instellingen

Instellingen

Open de instellingen op je laptop door op het tandwieltje in de taakbalk onderaan te klikken. Wanneer deze niet in je taakbalk staat, druk je op het Windows icoontje linksonder. Je ziet het tandwieltje dan iets erboven verschijnen.

Stap 2: ga naar apparaten

Apparaten

Wanneer je op het tandwieltje drukt, verschijnen er verschillende instellingen. Klik op het tweede icoontje met de naam apparaten.

Stap 3: zet Bluetooth aan

Bluetooth aanzetten

Er verschijnt nu meteen de optie om de bluetooth aan te zetten. Dit doe je door op het schuifbalkje te klikken onder het kopje bluetooth.

Stap 4: klik op het plusje

Plusje

Nu de bluetooth aanstaat, voeg je jouw koptelefoon of oordopjes toe. Ga met je muis naar het plusje helemaal bovenin en klik erop.

Stap 5: kies voor bluetooth

Bluetooth

In dit scherm voeg je verschillende apparaten toe. Aangezien jouw koptelefoon of oordopjes via bluetooth werken, kies je ervoor om een apparaat via bluetooth toe te voegen.

Stap 6: zet je koptelefoon of oordopjes in de detecteerbare modus

Koptelefoon aanzetten

Jouw laptop zoekt nu naar bluetooth apparaten waarmee het kan verbinden. Om ervoor te zorgen dat jouw koptelefoon of oordopjes gevonden worden, zet je ze in de detecteerbare modus. Dit doe je meestal door de aan-knop langer ingedrukt te houden. Wanneer dit niet werkt, kijk dan in de handleiding van je koptelefoon of oordopjes.

Stap 7: koppel je koptelefoon of oordopjes

koptelefoon koppelen

In de lijst van beschikbare apparaten staan nu je koptelefoon of oordopjes. Klik op de naam van jouw apparaat en de laptop maakt automatisch verbinding.

Hoe koppel ik mijn bluetooth koptelefoon of oordopjes met een Macbook?

De volgende stappen leggen uit hoe je een bluetooth koptelefoon of oordopjes koppelt aan je Macbook.

Stap 1: open systeemvoorkeuren

Stap 2: ga naar bluetooth

Stap 3: zet bluetooth aan

Stap 4: koptelefoon/oordopjes in detecteerbare modus

Stap 5: koppel je koptelefoon of oordopjes

Stap 1: open systeemvoorkeuren

Systeemvoorkeuren

Wanneer je op het bureaublad bent van je Macbook, ga dan met je muis naar het logo van Apple linksboven in het scherm. Wanneer je hierop klikt, komt er een menu tevoorschijn. Ga hier voor de tweede optie en druk op systeemvoorkeuren.

Stap 2: ga naar bluetooth

Bluetooth

Nu de systeemvoorkeuren zijn geopend, zie je een lijst met verschillende instellingen. Tussen al deze instellingen kies je voor bluetooth.

Stap 3: zet bluetooth aan

Bluetooth aanzetten

In het scherm van bluetooth zie je de knop om bluetooth aan te zetten. Wanneer je hierop klikt, zoekt jouw Macbook meteen naar ieder beschikbaar bluetooth apparaat.

Stap 4: zet je koptelefoon of oordopjes in de detecteerbare modus

Koptelefoon aanzetten

Om ervoor te zorgen dat jouw koptelefoon of oordopjes gevonden worden door de Macbook, zet je ze in de detecteerbare modus. Dit doe je meestal door de aan-knop langer ingedrukt te houden. Wanneer dit niet werkt, kijk dan in de handleiding van je koptelefoon of oordopjes.

Stap 5: koppel je koptelefoon of oordopjes

Koptelefoon koppelen

De naam van jouw koptelefoon of oordopjes verschijnt nu in beeld. Klik op de naam en de Macbook maakt automatisch verbinding.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen