The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Marloes

Accu platform: 1 accu voor al je gereedschap

Maak het jezelf gemakkelijk door rekening te houden met het accu platform dat op jouw (tuin)gereedschap past. Je hebt dan namelijk aan 1 accu genoeg, om verschillende powertools, zoals boormachines of heggenscharen, van hetzelfde merk van vermogen te voorzien. Dit scheelt niet alleen geld, je bent ook af van al die losse accu's die liggen te verstoffen in de schuur. Hoe dit precies werkt en waar je als klusser op moet letten vertel ik je in dit artikel.

Hoe werkt het?

Accu platform gereedschap

Elk merk heeft een of meerdere accu platformen. Zo voorziet Bosch Groen het (tuin)gereedschap van vermogen met de Power for All-lijn en heeft Makita het LXT-platform. Voor gereedschap uit dezelfde lijn zijn de accu's inwisselbaar, ongeacht om wat voor soort machine het gaat. Zo gebruik je dus jouw 18 volt Metabo Ultra M accu zowel met je 18 volt accuboormachine, als met je decoupeerzaag of bladblazer.

Wat zijn de voordelen?

Losse body gereedschap

Het belangrijkste voordeel van universele accu's: je hebt er maar 1 nodig! Of misschien 2 om extra vermogen achter de hand te hebben tijdens langdurige klussen. Als je bij het aanschaffen van nieuw gereedschap voor in huis of in de tuin rekening houdt met het accu platform waar je al accu's voor in huis hebt, hoef je niet voor een complete set te kiezen. Aan een 'losse body' heb je dan genoeg. Bovendien gaan accu's langer mee als ze regelmatig gebruikt worden. Dus heb je er ook langer plezier van. En niet geheel onbelangrijk: het is nog een stuk beter voor het milieu ook.

Niet compleet universeel

Voltages en amperages accu platform

Is er dan echt niets waar je op moet letten? Ja toch wel. Zo moet het voltage van de accu wel overeen komen met het gereedschap. Een 14,4 volt accu past niet op een 18 volt boormachine, ook al horen ze bij hetzelfde platform van hetzelfde merk. Ook het amperage van de accu is iets om in de gaten te houden. Hoe lager het amperage (1,5 Ah), hoe sneller de accu kracht verliest. Dus ben je van plan om urenlang met een klusproject aan de slag te gaan, kies dan voor een hoog amperage van bijvoorbeeld 5,2 Ah.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.416 beoordelingen