The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Wat betekenen de afkortingen op een Sigma lens?


APO

APO staat voor Apochromaat. In lenzen met deze afkorting zitten lenselementen die chromatische aberraties (dun gekleurde lijnen langs randen en overgangen in de foto) verminderen, wat zorgt voor een hogere beeldkwaliteit.

ART

Lenzen in de ART serie bieden de hoogste beeldkwaliteit en bevatten hoogwaardige lenselementen. Deze lenzen zijn verder uitgerust met grote diafragma openingen zoals f/1.4. Zo speel je met scherptediepte en fotografeer je op donkere locaties.

ASP

ASP betekent Aspherical. Dit betekent dat de lenselementen asferisch geslepen zijn, waardoor ze voor een correctie van alle mogelijke lensafwijkingen zorgen.

C

Contemporary is een lensserie van Sigma. Deze lenzen bevatten de nieuwste technieken en het ontwerp is zeer compact. Onkdanks het compacte ontwerp, levert de lens niet in op de beeldkwaliteit. In deze serie vind je zowel standaard als telelenzen. Deze serie bevat zowel standaard lenzen als telelenzen.

CONV.

Converter. Lenzen met deze aanduiding zijn geschikt voor een APO Teleconverter EX waarmee het brandpunt van de lens wordt verlengd en het bereik wordt vergroot.

DC

De afkorting DC staat voor Digital Calculated. Deze lenzen zijn ontworpen voor camera's met een APS-C sensor.

DG

Digital Grade lenzen zijn ontworpen voor camera's met een full frame sensor, maar gebruik je ook in combinatie met APS-C camera's.

DN

DN staat voor Digital Neo. Deze lenzen zijn ontwikkeld voor Sony (SEL en NEX), Panasonic Lumix G en Olympus PEN systeemcamera's. Lenzen met een DN afkorting zijn niet compatibel met full frame en APS-C spiegelreflexcamera's.

EX

Extra Quality betekent dat de lens uit de meest hoogwaardige serie van Sigma komt.

HSM

Lenzen met HSM hebben een Hyper Sonic Motor. Dit is een scherpstelmotor die voor een razendsnelle, stille en zeer nauwkeurige autofocus zorgt. Hierbij maakt de motor gebruik van ultrasone geluidsgolven.

IF

Bij lenzen met Inner Focus beweegt alleen de binnenste lensgroep bij het focussen, zodat de fysieke lengte van de lens niet verandert.

OS

OS houdt in dat de lens beschikt over een Optical Stabilizer. Dit systeem compenseert trillingen die bewegingsonscherpte kunnen veroorzaken.

RF

RF staat voor Rear Focus. Bij deze lenzen beweegt de achterste lensgroep om te focussen. Dit zorgt voor een snellere autofocus.

S

Sigma heeft een lensserie voor Sports. Deze lenzen hebben hoogwaardige lenselementen en een snelle scherpstelmotor (HSM). Hiermee leg je snel bewegende onderwerpen vast, waaronder sporters, maar bijvoorbeeld ook wilde dieren.

UC

UC betekent Ultra Compact. Deze lenzen zijn, zoals de naam al aangeeft, zeer compact. Dit is handig voor reisfotografen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.458 beoordelingen