The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jelle

5 tips voor thuiswerken met Apple MacBook

Ga je voor jouw werk thuis aan de slag op je Apple MacBook? Dan wil je dat je werkplek net zo prettig is als die op kantoor. Zo werk je thuis ook efficiënt. We geven je hier de 5 beste tips om thuis zo productief mogelijk te werken op jouw Apple MacBook.

Thuiswerken met Apple MacBook

Thuiswerken op MacBook

We hebben een aantal handige tips verzameld, zodat jij alles uit je thuiswerkdag haalt.

  • Tip 1. Gebruik apps die je helpen concentreren
  • Tip 2. Gebruik Apple iPad als tweede scherm
  • Tip 3. Werk ergonomisch
  • Tip 4. Schakel onnodige notificaties uit
  • Tip 5. Breng structuur aan in je planning

Tip 1: gebruik apps die je helpen concentreren

Time Out op MacBook

Om productief te werken, moet jij je concentreren. In de App Store vind je verschillende apps die jou hierbij helpen. Zo gebruik je bijvoorbeeld apps als Backdrop, Time Out en RescueTime om je tijd nuttig te besteden. Backdrop verwijdert afleidingen, waardoor jij je beter focust op waar je mee bezig bent. Time Out herinnert je wanneer het weer tijd is om even te pauzeren. En RescueTime helpt je jouw tijd in te delen. Zo concentreer jij je de hele dag, zodat je meer gedaan krijgt.

Tip 2: werk met een extra scherm dankzij Sidecar

Sidecar MacBook en iPad

Als je gewend bent om op kantoor met meerdere monitoren te werken, voelt het scherm van MacBook wat krap. Heb je geen extra monitoren in huis? Je gebruikt jouw Apple iPad eenvoudig als tweede scherm naast je Apple MacBook dankzij Sidecar. Zo heb je meer ruimte om al je werk overzichtelijk weer te geven.

Tip 3: werk ergonomisch

Apple MacBook op een ergonomische standaard

Als je de hele dag op je Apple MacBook aan het werk bent, is het belangrijk dat je ergonomisch werkt. Zorg er daarom voor dat het scherm van jouw MacBook op ooghoogte staat. Zo zit je niet continu voorovergebogen en belast je jouw rug minder. Een laptopstandaard is hiervoor een eenvoudige oplossing. Vind je het lastig om in de juiste houding te blijven werken? Gebruik dan een app als HLTH. Deze meet jouw werkhouding en geeft meldingen weer als je verkeerd zit.

Tip 4: schakel afleidende notificaties uit

Als je lekker aan het werk bent, vermijd je het liefst afleidende notificaties. Die groepschats kun je na je werk altijd nog teruglezen. Schakel daarom meldingen uit voor applicaties die je niet voor werk gebruikt. Dit doe je snel en gemakkelijk via Systeemvoorkeuren.

  • Klik op het appeltje in de linkerbovenhoek van je scherm.
  • Klik op Systeemvoorkeuren.
  • Klik op Berichtgeving.
  • Klik op apps waar je geen berichten van wil ontvangen.
  • Schakel berichtgeving voor deze apps uit.

Tip 5: deel je dag in met Herinneringen en Agenda

Herinneringen en agenda

Om tijdens het thuiswerken veel gedaan te krijgen, is een goede dagindeling belangrijk. Je MacBook heeft daar standaard 2 handige apps voor. Zo maak je overzichtelijke to do lijstjes met Herinneringen. Om nog meer structuur aan te brengen in je dag, gebruik je Agenda. Naast het bijhouden van je afspraken, gebruik je de agenda ook eenvoudig voor het maken van een planning. Zo deel je jouw dag ook thuis goed in.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.866 beoordelingen