The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jonna

De beste hardloop apps voor Apple Watch

Trainen voor een hardloopwedstrijd doe je met Apple Watch om je pols. Er zijn verschillende apps die op basis van je trainingsgegevens je prestaties en voortgang overzichtelijk weergeven. In dit artikel bespreken we de top 3 Apple Watch apps voor tijdens het hardlopen.

Strava voor Apple Watch

Strava voor Apple Watch

Strava is misschien wel de bekendste sport app. Niet alleen bij fietsers is deze app populair, maar ook onder hardlopers. De app gebruikt de ingebouwde GPS van Apple Watch. Het voordeel hiervan is dat jouw afstand, tempo en hartslag gemeten worden zonder dat je je iPhone meeneemt. Heb je een eerste generatie Apple Watch zonder ingebouwde GPS? Dan is het handig om je iPhone mee te nemen tijdens het sporten en te koppelen aan Apple Watch zodat Strava de gps sensor van je smartphone gebruikt. Wanneer ik meer inzicht in mijn training wil, download ik Strava ook op mijn iPhone. Via de app bekijk ik een samenvatting van mijn gegevens.

Runkeeper voor Apple Watch

Runkeeper voor Apple Watch

Runkeeper gebruikt ook de ingebouwde gps sensor van Apple Watch Series 2. Wat ik ideaal vind aan deze app zijn de vooraf geïnstalleerde trainingen. Ideaal voor beginnende lopers is bijvoorbeeld het starten van een 20 minuten training of een workout van een aantal kilometers waarin je hardlopen met wandelen afwisselt. Wanneer ik de app op mijn smartphone installeer, maak ik gemakkelijk zelf nieuwe trainingen aan, zoals een intervaltraining op basis van afstand. Ook stel ik een gewenst tempo of mijn maximale hartslag in. Zo maak ik gemakkelijk mijn eigen trainingsschema's met Runkeeper.

Nike+ Run Club voor Apple Watch

Nike+ Run Club voor Apple Watch

De Nike+ Run Club app is ook een app die gebruik maakt van de gps sensor van Apple Watch. Deze app vind ik vooral handig als ik mijn prestaties wil verbeteren. Het trainingsschema past zich namelijk aan op basis van mijn doelen en vooruitgang. Dankzij rankings ga ik de strijd niet alleen met mezelf aan, maar ook met mijn hardloopmaatjes. Na mijn training deel ik eenvoudig mijn gegevens en vergelijk ik persoonlijke records met anderen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen