The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gijs

Hoe gebruik je Apple Watch als sporthorloge?

Met Apple Watch lees je snel berichtjes van vrienden af van je pols, check je jouw agenda of kijk je snel wanneer je trein vertrekt. Naast al deze smartwatch functionaliteiten gebruik je Apple Watch ook als activity tracker, of beter gezegd: als sporthorloge. In dit artikel leggen we uit wat Apple Watch zo'n geschikt sporthorloge maakt.

Aan de slag met Apple Watch als sporthorloge

Apple Watch gebruik je als sporthorloge door verschillende functies.

 • Je neemt iPhone niet mee om je prestaties te meten
 • Apple Watch meet je activiteiten de hele dag
 • Je doet duels met en tegen je vrienden op Apple Watch
 • Je kunt trianen op hartslag
 • Er zijn veel sportapps voor Apple Watch
 • Apple Watch kan automatisch je workouts detecteren
 • Je luistert muziek op Apple Watch tijdens het hardlopen

Mijn iPhone laat ik thuis

Apple Watch iPhone thuis

Wanneer ik ga sporten, neem ik mijn iPhone liever niet mee. Zeker als ik ga hardlopen, zit mijn iPhone 7 Plus oncomfortabel in mijn zak. Gelukkig meet Apple Watch mijn prestaties zonder mijn iPhone in de buurt. Deze gegevens slaat Apple Watch offline op. Workout is de standaard app voor sporten met mijn Apple Watch en werkt goed voor veel sporten. Ook download ik apps van derden en meet ik daarmee prestaties van allerlei verschillende sporten. Zo vind ik apps speciaal voor hardlopen, gewichtheffen en zwemmen.

Ik draag Apple Watch de hele dag

Apple Watch hele dag om

Naar het station fietsen, een rondje lopen tijdens de lunch of de trap pakken in plaats van de lift nemen: het zijn allemaal activiteiten die ik meet met mijn Apple Watch. Dit komt omdat ik Apple Watch de hele dag om heb. Een normaal sporthorloge ziet er vaak lomp uit en draag ik alleen wanneer ik ga sporten. Doordat Apple Watch de hele dag om mijn pols zit, meet ik de hele dag mijn prestaties. Dit motiveert mij om extra te bewegen en sporten.

Sporten met én tegen vrienden

Vrienden motiveren mij om te sporten. Via Apple Watch deel ik mijn prestaties met vrienden en vrienden hun prestaties met mij. Hierdoor wil ik soms net dat ene stapje extra doen om mijn vrienden te verslaan. Ik ontvang een melding wanneer een vriend traint of een mijlpaal haalt. Ook daag ik via Apple Watch vrienden uit voor een wedstrijd. Zo haal ik niet alleen het beste uit mezelf, maar ook uit mijn vrienden.

Trainen op hartslag

Apple Watch trainen op hartslag

Voor fanatieke hardlopers is het geen nieuws dat trainen aan de hand van je hartslag erg nuttig is. Gelukkig doe ik dit dan ook met Apple Watch. Ik doe Apple Watch strak om mijn pols en meet zo mijn hartslag nauwkeurig. Op het scherm zie ik mijn hartslag en zo houd ik deze constant terwijl ik me inspan. Dit voorkomt overbelasting. Door te trainen op hartslag verbeter ik mijn conditie. Een goede conditie zorgt voor sneller herstel, wat er weer voor zorgt dat ik eerder begin aan een volgende training.

Extra Apple Watch sporttips

Apple Watch sporttips
 • Zet automatische workout detectie aan. Zo vergeet ik niet meer een activiteit te starten. Klaar? Ook dan krijg ik een melding en beëindig ik de activiteit.
 • Zoek sportapps voor specifieke sporten. Vaak heb ik met deze apps net iets meer mogelijkheden dan met de standaard Workout app.
 • Zet notificaties uit. Als ik een zwaar setje aan het squatten ben, wil ik niet gestoord worden door een bericht van één van mijn vrienden.
 • Luister muziek via Apple Watch. Niets motiveert mij beter dan muziek. Ik koppel bijvoorbeeld mijn AirPods en luister zo muziek.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.023 beoordelingen