The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Advies over sporthorloges

Een sporthorloge biedt vele mogelijkheden voor het vastleggen, analyseren en verbeteren van je sportprestaties. Je meet bijvoorbeeld de afstand die je gelopen hebt, hoeveel calorieën je hebt verbrand of je hartslag. Zo breng je meer structuur aan in je trainingen en train je effectiever. De vraag is echter, hoe vind je nu het beste sporthorloge voor jou? Wij helpen jou hier graag bij.

Met welke sensoren verbeter je jouw sportieve prestaties?

Met een sporthorloge meet je bijvoorbeeld de afstand die je hebt afgelegd, wat je snelheid was en hoeveel calorieën je hebt verbrand, maar ook onder welke omstandigheden je hebt gesport en hoe je hartslag was. Uiteraard kun je kiezen voor een zo uitgebreid mogelijk sporthorloge, maar weet dat de prijs samenhangt met het aantal en de type sensoren.

Hartslagsensor: Een hartslagsensor legt je hartslagritme vast. Door inzicht te krijgen in je hartslag kun je jouw trainingen insteken op het verbeteren van je conditie en het optimaliseren van de vetverbranding. Met een geïntegreerde hartslagsensor lees je je hartslagfrequentie direct af van je sporthorloge. Je kunt ook kiezen voor een borstband waarin de hartslagsensor verwerkt zit. Je hartslaggegevens worden in dat geval verstuurd naar je sporthorloge.

GPS sensor: Een GPS sensor legt je afgelegde route, afstand en de snelheid voor je vast. Upload deze gegevens en je krijgt na het sporten inzicht in je routes. Kijk op de bijbehorende app waar je moeite had of waar je prestaties verbeterd zijn. Sporthorloges met een GPS-sensor bevatten vaak verschillende trainingsprogramma's waarbij gebruik gemaakt wordt van de door de GPS-sensor verkregen informatie. Neem het bijvoorbeeld op tegen je Virtual Partner of verbeter je rondetijden.

Met welke app wil je jouw sportactiviteiten analyseren?

Sporthorloges leggen jouw sportactiviteiten vast. Met behulp van deze gegevens kun je jouw prestaties en trainingen verbeteren. Je afgelegde afstand alleen zegt niet veel, maar wanneer je deze combineert met je route, snelheid, hartslagfrequentie weet je al snel waar je je kunt verbeteren. Om hier inzicht in te krijgen, kun je gebruik maken van een app. Populair zijn onafhankelijke apps zoals RunKeeper en Strava. Daarnaast bestaan er merkspecifieke apps, zoals Polar Flow en de TomTom Sports app.

Verschillende apps

sportapps

Runkeeper: analyseer tijdens of na het sporten je snelheid, tempo en route en laat je nog tijdens het trainen coachen door de app.

Strava: geschikt voor sporters die de route willen analyseren. Vergelijk je prestaties met die van vrienden en profs en daag hen uit jouw prestatie te evenaren.

Polar Flow: leg je prestaties vast met elk product van Polar en en vergelijk deze met die van je sportmaatjes. Train samen en haal het beste naar boven.

TomTom Sports:leg je activiteit vast, bekijk je statistieken om (nieuwe) trainingen voor te bereiden en analyseer je prestaties door je route af te spelen op een kaart.

Accessoires

accesoires sporthorloges

Accessoires maken je sporthorloge pas echt compleet. Zo kun je dankzij verschillende sensoren nog meer te weten komen over je sportieve activiteiten. Met een externe hartslagsensor meet je je hartslag, met een footpod je loopsnelheid, -tempo en afstand en met een cadanssensor je trapfrequentie op de fiets. De resultaten lees je af op je sporthorloge. En dankzij een extra horlogebandje zorg je ervoor dat je horloge niet gaat vervelen.

Jonna
Artikel van:
Jonna
Sporthorlogespecialist.

© 1999 - 2018 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.173 beoordelingen