The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Welk hardloophorloge heb je nodig?

Het moment is daar: je gaat een horloge kopen voor tijdens het hardlopen. Het aanbod hardloophorloges is zo groot, dat je door de bomen misschien het bos niet meer ziet. Om je op weg te helpen, hebben wij onderscheid gemaakt tussen een af-en-toe hardloper, regelmatige hardloper en een prestatiegerichte hardloper. In dit artikel lees je per type hardloper welk horloge je nodig hebt.

Type hardlopers

sporthorloge afstand

We hebben hardlopers opgedeeld in 3 categorieën. Als af-en-toe hardloper loop je eens in de zoveel tijd op onregelmatige basis een rondje. De regelmatige hardloper gaat daarentegen 1 à 2 keer per week de deur uit. Ben je bezig om te trainen voor een run of ben je fanatiek bezig om beter te worden? Dan mag je jezelf een prestatiegerichte hardloper noemen. Hierbij kan je je specifiek focussen op verbetering van techniek of conditie, maar natuurlijk ook op beide.

Waar moet mijn hardloophorloge over beschikken?

Af-en-toe hardloper Regelmatige hardloper Prestatiegerichte hardloper
Gps sensor Ja Ja Ja
Kunststof horlogebandje Ja Ja Ja
Hartslagsensor Nee Ja Ja
Muziekbediening Nee Ja Nee
Verticale oscillatie, staplengte, grondcontacttijd en rencadans meten Nee Nee Ja
VO2 max meting, hartslagzones, hersteladvies, intervaltraining en virtuele partner Nee Nee Ja

Af-en-toe hardloper

sporthorloge route

Als af-en-toe hardloper is inzicht in hoe snel en hoe ver je hebt gelopen vaak genoeg. Hiervoor heb je geen horloge met ingewikkelde specificaties nodig. Wat je wel nodig hebt is een gps sensor. Hiermee kijk je achteraf precies welke route en afstand je hebt gelopen. Daarnaast heb je veel plezier van een kunststof horlogebandje. Deze voel je bijna niet zitten en maak je eenvoudig schoon. Bovendien is een kunststof bandje waterbestendig.

Regelmatige hardloper

sporthorloge muziek

Als regelmatige hardloper volg je je prestaties waarschijnlijk graag aan de hand van je afstand, snelheid en hartslag. Daarom raden wij een horloge met zowel een gps sensor als een hartslagsensor aan. De hartslagsensor meet je hartslag via je pols tijdens je training. Daarnaast beschikt jouw ideale horloge over ingebouwde muziekbediening. Zo luister je muziek zonder je grote telefoon mee te slepen. Met een kunststof horlogebandje voel je tijdens het hardlopen bijna niet dat er iets om je pols zit.

Prestatiegerichte hardloper

Hardloop horloge techniek conditie verbeteren

Of je nou aan het trainen bent voor een run of voor jezelf: je wil een betere hardloper worden. Een verticale oscillatiemeter meet of je niet onnodig veel energie verliest door een te grote op- en neerwaartse beweging. Om je voetenwerk te analyseren, moet je horloge ook je staplengte, grondcontacttijd en rencadans meten. Wil je je conditie analyseren? VO2 max meting meet je vermogen om zuurstof op te nemen. Met ingebouwde intervaltraining en een virtuele tegenstander drijf je jezelf elke training tot het uiterste.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.362 beoordelingen