The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Welk sporthorloge heb ik nodig tijdens het hardlopen?

Jij bent erover uit: je gaat een sporthorloge aanschaffen voor tijdens het hardlopen. Maar welk horloge is nou het meest geschikt? Omdat iedere hardloper van verschillende informatie op de hoogte wil zijn, is deze vraag niet zo eenvoudig te beantwoorden. Vraag jezelf dus af welke gegevens je van het sporthorloge wilt aflezen. In dit artikel bespreek ik de verschillende mogelijkheden van sporthorloges. Zo weet jij waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar het hardloophorloge dat het beste bij jou past.

Wil ik op de hoogte zijn van mijn snelheid en afgelegde afstand?

sporthorloge afstand

Heb je een marathon op de planning staan? Of wil je gewoon je conditie wat verbeteren? Het is altijd handig om tijdens en na het hardlopen op de hoogte te zijn van je snelheid en afgelegde afstand. Tijdens het trainen benieuwd hoeveel kilometers je achter je hebt gelaten? Dankzij een afstandsmeter zie je je afgelegde afstand. Een snelheidssensor meet hoeveel kilometer per uur je loopt. Maar wat heb je nou aan deze informatie? Wanneer je bijvoorbeeld tijdens een marathon onder je gemiddelde snelheid loopt, weet je dat je kan gaan versnellen.

Wil ik bekijken welke routes ik gelopen heb?

sporthorloge route

Een GPS sensor legt je locatie nauwkeurig vast. Hierdoor is GPS de meest nauwkeurige manier voor het meten van je snelheid en afgelegde afstand. Wanneer je na het hardlopen op de bank ploft, bekijk je de route die gelopen hebt nog even rustig na. Je ziet precies op hoeveel kilometer je wat vertraagde. Op verschillende sporthorloges laad je routes die je wilt lopen in. Andere horloges hebben weer een zogenaamde 'back to start' functie. Hiermee navigeer je door middel van GPS naar je startpunt. Vooral handig wanneer je wat langere routes gaat lopen en verder van huis bent. Hoef je tijdens het lopen niet je telefoon erbij te pakken.

Wil ik mijn hartslag in de gaten houden?

sporthorloge hartslag

Wanneer je je conditie wilt verbeteren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van je hartslaggegevens. Dankzij een hartslagsensor zie je wat je hartslagritme is bij een bepaalde snelheid. Hier kun je je training op aanpassen. Wanneer je bijvoorbeeld onder je gemiddelde hartritme zit, kun je je tempo wat verhogen. Is je hartslag tijdens een hardloopwedstrijd hoger dan je gemiddelde? Dan weet je dat je even wat rustiger aan moet doen om de wedstrijd uit te kunnen lopen. Wanneer er geen hartslagsensor in je sporthorloge verwerkt zit, kun je een hartslagband aanschaffen. Let er wel op dat je de band kunt koppelen aan het sporthorloge

Wil ik telefoontjes en berichten binnenkrijgen?

sporthorloge berichten

Eigenlijk is het tijdens het sporten het beste om niet gestoord te worden. Maar soms zit je gewoon te wachten op een belangrijk bericht of belletje. Verschillende sporthorloges houden je op de hoogte van telefoontjes, berichten en e-mails met een notificatie hiervan. Zo zie je tijdens het sporten wie jou wilt bereiken. Weet je gelijk of je nog even door kunt rennen of dat je het beste rechtsomkeer naar huis kan. Het is hiervoor wel belangrijk dat je je telefoon meeneemt zodat deze via bluetooth in verbinding staat met je sporthorloge. Bij sommige sporthorloges kun je de notificaties zelfs beantwoorden. Spreek bijvoorbeeld snel even een berichtje in als reactie op een smsje.

Wil ik muziek luisteren?

sporthorloge muziek

Een motiverende afspeellijst maakt dat rondje hardlopen net wat leuker. Bij verschillende sporthorloges bedien je vanaf je pols de muziek die op je telefoon staat. Zo skip je die ene ballad en zet je je lievelingslied net wat harder. Let er wel op dat je je telefoon bij je hebt. Sommige sporthorloges hebben een ingebouwde muziekspeler. Je slaat in dat geval je muziek op het horloge op. Let wel op de opslagcapaciteit van het horloge. Bij een geheugen van 4GB sla je ongeveer 500 liedjes op. Als je je telefoon wilt thuislaten, zijn draadloze oordopjes een handige uitkomst. Deze verbind je via bluetooth met je sporthorloge.

Conclusie

Wanneer je een sporthorloge gaat kiezen, is het dus belangrijk jezelf eerst af te vragen wat je precies wilt meten. Wil je je conditie verbeteren? Ga dan voor een sporthorloge met een hartslagsensor. Een GPS sensor is belangrijk wanneer je aan het trainen bent om een hogere snelheid te behalen of langere afstand te lopen. Ben je iemand die niet zonder muziek kan tijdens het hardlopen of die geen bericht kan missen? Hou dan ook daar rekening mee. Wanneer je weet wat je belangrijk vindt tijdens het hardlopen, vind je het horloge dat het beste bij jou past. Voordat je het weet loop je die marathon waar je nooit van had durven dromen.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 25.299 beoordelingen