The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Welk sporthorloge heb ik nodig voor een triathlon?

Trek jij regelmatig je hardloopschoenen aan? Maar spring jij ook net zo graag op je fiets? Dan heb je misschien wel eens aan een triathlon gedacht. Bij de voorbereiding van zo'n sportevenement kan een sporthorloge een handig hulpmiddel zijn. Met een sporthorloge breng je namelijk meer structuur aan in je trainingen en train je effectiever. Maar welk sporthorloge heb je nodig voor een triathlon? In dit artikel vertel ik je hier meer over.

Welke gegevens wil ik meten?

trainingsgegevens

Sporthorloges beschikken over ingebouwde sensoren die bijvoorbeeld je snelheid en afstand meten. Deze gegevens zie je tijdens het sporten op je horloge en bekijk je achteraf in de bijbehorende app. De meeste apps verwerken je gegevens in grafiekjes, waardoor je in 1 oogopslag ziet hoe je bent begonnen en waar je nu staat. Via ANT+ of bluetooth heb je vaak ook nog de mogelijkheid om externe sensoren te koppelen.

Heeft het horloge verschillende sportprofielen?

sportprofielen

Als je verschillende sporten beoefent, zoals zwemmen, fietsen en hardlopen wil je het liefst per sport je gegevens en voortgang bijhouden. Om dit te kunnen moet het horloge over verschillende sportprofielen beschikken. Een sporthorloge met vooraf geïnstalleerde sportprofielen wordt vaak een multisport horloge genoemd. Ga je een rondje rennen? Dan selecteer je het sportprofiel hardlopen. Ga je baantjes trekken? Dan start je het sportprofiel voor zwemmen. Vaak kun je ook nog per activiteit instellen welke gegevens je tijdens het sporten op je scherm wilt zien.

Kan het horloge schakelen tussen activiteiten?

triathlon sporthorloge

Omdat je bij een triathlon verschillende sporten achtereen beoefent, wil je die verschillende sporten ook als 1 training kunnen registreren. De mogelijkheid om met 1 druk op de knop te schakelen tussen verschillende sportprofielen, maakt een sporthorloge daarom geschikt voor een triathlon. Je overgangstijden tussen sporten worden bij zo¿n horloge ook automatisch gevolgd, waardoor je ook achteraf kunt zien hoe lang het duurde om van de ene activiteit naar een andere om te schakelen.

Conclusie

De bekende merken zoals Garmin, Polar en Suunto hebben sporthorloges die over bovengenoemde functies beschikken. Deze horloges zijn speciaal ontworpen voor triatleten. De Garmin Forerunner 920XT en de Forerunner 725 XT bijvoorbeeld. Met de snelwisselset voor de 920XT verplaats je ook nog eens snel je horloge van je pols naar je fiets en weer terug. Op zoek naar een horloge die je ook naar kantoor draagt? Kies dan voor de Garmin Fenix 5. Dit sporthorloge beschikt over bovengenoemde functies en heeft een stijlvol design. Verder is de Polar V800 erg geschikt voor een triathlon, omdat dit horloge ook onder water je hartslag live weergeeft op het horloge. Daarnaast heeft Suunto de Ambit 3 Run en Ambit 3 Peak als triathlon horloge.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.105 beoordelingen