The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Welk sporthorloge heb je nodig tijdens het fietsen?

Je kiest een fietshorloge aan de hand van hoe fanatiek je fietst: af en toe, regelmatig of prestatiegericht. Ben je een af-en-toe fietser? Dan heb je slechts een basis fiets tracker nodig, maar als jij fanatiek fietst of wielrent is het een ander verhaal. Dan raden we navigatie, een indicatie van de hartslagzone waarin je traint en een hersteladvies aan.

Aanbevolen functies per type fietser

Af-en-toe fietser Regelmatige fietser Prestatiegerichte fietser
Kunststof horlogebandje Ja Ja Ja
Gps Routeregistratie Routeregistratie Routeregistratie en navigatie
Hartslagsensor en -zones Nee Hartslagsensor Hartslagsensor en hartslagzones
Batterijduur van minstens 24 uur Nee Ja Ja
Koppel cadanssensor en vermogensmeter Nee Nee Ja
Toont afstand tot bestemming Nee Nee Ja
Intervaltraining, automatisch pauzeren, VO2 max meting en hersteladvies Nee Nee Ja

Ik ben een af-en-toe fietser

Af-en-toe fietsers

Fiets jij voor de ontspanning en voel je niet de behoefte om te verbeteren? Dan raden we horloges aan die bijhouden hoe hard je fietst en die je fietsafstand meten. Daarom hebben alle sporthorloges voor de af-en-toe fietser een gps sensor. Natuurlijk moet het horloge ook lekker zitten en is het fijn als je het bandje gemakkelijk schoonmaakt als je iets meer zweet dan je van plan was. De horloges die wij aanraden voor af-en-toe fietsers hebben dan ook allemaal een kunststof horlogebandje.

Ik ben een regelmatige fietser

Regelmatige fietsers

Fiets je 1 à 2 keer per week om fit te blijven of je conditie te verbeteren? Dan is het leuk om naast je snelheid en afstand statistieken te meten waarmee je jouw vooruitgang monitort. Daarom hebben de fietshorloges die wij kiezen voor regelmatige fietsers altijd een hartslagsensor. Door je hartslag via je pols te meten, zie je na afloop of je jouw conditie verbetert. Verder hebben de horloges een batterijduur van minimaal 24 uur, zodat hij lang genoeg meegaat tijdens een lange fietstocht.

Ik ben een prestatiegerichte fietser

Prestatiegerichte fietsers

Jij bent fanatiek. Wil sneller, verder en verbreekt je eigen records. Sporthorloges voor wielrenners en prestatiegerichte fietsers hebben een intervaltraining en tonen hartslagzones voor een efficiënte training. Ook koppel je een losse vermogensmeter of cadanssensor voor het meten van het vermogen waarmee je trapt en je trapfrequentie. Een VO2 max meting meet je conditie aan de hand van jouw maximale zuurstofopname en om niet te verdwalen toont de navigatie de juiste weg. Verder pauzeren deze horloges de metingen tijdens een plaspauze.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen