The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Hoe bouw je een autoradio in?

Het inbouwen van een autoradio lijkt heel moelijk, maar dat is het niet. Zodra je weet wat je moet doen, is het heel eenvoudig. In dit artikel leggen wij jou in 7 stappen uit hoe je een autoradio inbouwt.

Autoradio inbouwen in 7 stappen

Voordat je de radio kunt aansluiten, heb je de volgende onderdelen nodig: een grote platte schroevendraaier, een kleine platte schroevendraaier en eventueel de handleiding en ontgrendelingssleutels van je oude autoradio. De autoradio inbouwen, doe je in 7 stappen.

Stap 1: Frontje verwijderen

Stap 2: Autoradio losmaken

Stap 3: Frame losmaken

Stap 4: Frame inbouwen

Stap 5: Radio aansluiten

Stap 6: Installatie controleren

Stap 7: Radio terugplaatsen

Stap 1: het frontje van je autoradio verwijderen

Verwijder het frontje van je oude autoradio. Je haalt de sierrand weg door hem heen en weer te wiebelen. Vervolgens trek je de sierrand naar je toe.

Stap 2: je autoradio losmaken

Duw de ontgrendelingssleutels van je oude autoradio in de daarvoor bestemde openingen die aan de zijkant van de radio zitten. Als je deze sleutels niet hebt, kijk dan of je de sleutels van je nieuwe radio kunt gebruiken. Voor sommige autoradio's zijn het pinnen, maar voor de meeste radio's gebruik je platte sleutels die aan de zijkanten naar binnen moeten. Als de radio loskomt, trek je hem eruit en ontkoppel je de stekkers die aan de achterkant zitten. Je houdt 3 stekkers over voor de antenne, voeding en speakers.

Stap 3: het metalen frame losmaken

Je gebruikt de kleine platte schroevendraaier om de gebogen lipjes die aan de zijkanten zitten terug te buigen. Vervolgens trek je het frame eruit. Er blijft nu een grote opening over op de plek waar eerst de radio zat.

Stap 4: het nieuwe metalen frame inbouwen

Wanneer je de nieuwe autoradio uitpakt, zit er een metalen frame omheen. Dit frame bouw je als eerste in. Schuif hem in het gat waar de radio zat en pak de grote platte schroevendraaier. Hiermee buig je de hoekjes van het frame om. Dit doe je op de plek waar de ruimte achter het frame ligt, op dezelfde plek waar de lipjes bij het oude frame ook gebogen waren.

Stap 5: je radio aansluiten

Je sluit 2 verschillende kabels aan op de radio: de antenne kabel en de ISO stekker. Verbind de antenne met de antenne aansluiting van de auto. De meegeleverde radio kabels verbind je met de ISO stekker.

Stap 6: de installatie controleren

Voordat je de radio terug in de auto plaatst, controleer je of de kabels op de juiste manier zijn aangesloten. Dit doe je door een radiozender in te schakelen. Zet daarna het contact af, wacht 5 seconden en zet het contact weer aan. Speelt de radio dezelfde zender af? Dit betekent dat de kabels goed zijn aangesloten. Als dit niet het geval is, moet je de rode en gele draad omwisselen.

Extra stap: de microfoon of DAB+ antenne installeren

Als je een DAB+ radio of een radio met een losse microfoon hebt, dan installeer je deze eerst. Heb je dit niet, sla deze stap dan over en ga naar stap 7. De beste plek om een Bluetooth microfoon te bevestigen bevindt zich boven je raam. Soms is het niet mogelijk om de microfoon op deze plek te plaatsen, bijvoorbeeld als je een cabrio hebt. In dit geval installeer je de microfoon achter het stuur. Werk de kabel weg achter of langs de lijsten en sluit hem aan op de microfoon aansluiting die aan de achterkant van de radio zit.

Stap 7: de radio terugplaatsen

Plaats de radio in je auto. Probeer de kabels zoveel mogelijk achter de radio vandaan te duwen. Wanneer je de radio eenvoudig doorduwt zonder dat je iets moet forceren, hoor je een klik. Dit betekent dat de radio vast zit in het inbouwframe.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.392 beoordelingen