The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Alles over DAB+

Ben je op zoek naar een nieuwe radio? Kies dan voor een radio die DAB+ ontvangt. Met DAB+ (Digital Audio Broadcasting) luister je naar een digitaal radiosignaal. Hierdoor klinken je favoriete zenders ruis- en storingsvrij. Ten opzichte van AM/FM biedt DAB+ de volgende voordelen: je geniet van een ruisvrije ontvangst, de radio ontvangt meer landelijke en regionale zenders, je krijgt extra informatie over onder andere een artiest, sportuitslagen en de weersverwachting en zoek niet naar een frequentie, maar kies eenvoudig uit een lijst met namen.

Overal te ontvangen

In Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zwitserland wordt al jarenlang gebruik gemaakt van DAB+. Tegenwoordig is DAB+ beschikbaar in bijna heel Nederland. Vanaf 2017 is DAB+ ook volledig te ontvangen vanaf de Nederlandse grenzen en Waddeneilanden. Terwijl er steeds meer AM/FM zenders verdwijnen, heeft DAB+ een groeiend aanbod. Een belangrijke reden hiervoor is dat de beschikbare ruimte in de ether beter benut wordt, zodat er meer zenders tegelijkertijd actief zijn.

DAB+ radio luisteren

Het DAB+ signaal is gratis, maar je moet wel een radio hebben die over een DAB+ ontvanger beschikt. Deze radio's maken ook nog een verbinding met het FM kanaal. Er zijn verschillende soorten radio's die het DAB+ ontvangen. Bedenk waar je hem wilt gebruiken en kies de radio die het beste bij je past.

Thuis

DAB+ radio thuis

Het DAB+ signaal is zo sterk dat je hem overal in huis ontvangt. Omdat het signaal niet stoort met andere draadloze signalen luister je naar een ruisvrije radiokwaliteit. Ook ontvang je extra informatie, zoals de naam van de artiest, albumcovers en weersverwachtingen.

In de auto

DAB+ in de auto

Met DAB+ in de auto luister je niet alleen naar een helder geluid, je krijgt ook toegang tot handige functies. Zo ontvang je extra relevante reisinformatie, zoals nieuwsberichten, filemeldingen en de verwachte verkeersdrukte. Tijdens noodgevallen wordt het signaal onderbroken voor belangrijke meldingen.

Op de bouwplaats

DAB+ op de bouwplaats

Je ontvangt DAB+ ook op een bouwplaats die op een afgelegen plek ligt. Het signaal is zo sterk dat het geluid ruisvrij blijft als je radio tussen machines en grote hoeveelheden staal staat. Wil je weten of je nog lang kunt klussen voordat de regen valt? Dan roep je eenvoudig de weersverwachting op.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 41.139 beoordelingen