The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Stan

Tips om de FM en DAB+ ontvangst van mijn radio te verbeteren

Valt het geluid van je radio af en toe weg of wordt je favoriete muzieknummer verstoord door ruis? Zoek de oorzaak bij de FM of DAB+ ontvanger. Met de tips in dit artikel verbeter je de ontvangst van je radio.

Tip 1: schuif de antenne helemaal uit

Tip 1: schuif de antenne helemaal uit

Verleng de antenne helemaal tot deze op zijn langst is. Op deze manier staat de antenne het beste in contact met de zendmasten.

Tip 2: plaats de radio dichtbij het raam

Tip 2: plaats de radio dichtbij het raam

Plaats de radio dichtbij het raam en niet tegen betonnen of metalen objecten. Een betonnen muur of een elektrisch apparaat zorgt ervoor dat het signaal verstoord wordt en je naar een minder helder signaal luistert.

Tip 3: controleer je FM frequentie

Tip 3: controleer je FM frequentie

De frequenties van je radiozenders verschillen vaak per provincie. Tijdens de installatie zoekt de radio de juiste frequenties van jouw favoriete radiostations. Toch kan het zijn dat de radio niet automatisch de goede frequentie heeft gevonden waardoor de ontvangst wordt verstoord. Controleer daarom of de storende radiozender wel op de juiste frequentie is ingesteld.

Tip 4: zenders zoeken

Tip 4: zenders zoeken

Als de vorige tips niet hebben geholpen, klik dan op de scan, tune, zoek of search functie op je radio. De radio gaat dan de radiozenders opnieuw zoeken en deze installeren op je radio.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 42.131 beoordelingen