The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Stan

4 tips om de FM en DAB+ ontvangst van je radio te verbeteren

In dit artikel leggen wij je uit hoe je de ontvangst van jouw FM of DAB+ radio kan verbeteren. Dit doe je door de radio op een andere plek te plaatsen en goed de frequentie te checken. Wij hebben 4 tips voor je op een rijtje gezet voor een beter signaal.

Betere ontvangst met 4 tips

FM/DAB+ radio

Met deze 4 tips verbeter jij het FM en DAB+ ontvangst van je radio.

Tip 1: schuif de antenne uit

Tip 2: plaats radio bij het raam

Tip 3: controleer FM frequentie

Tip 4: zenders zoeken

Tip 1: schuif de antenne helemaal uit

Tip 1: schuif de antenne helemaal uit

Verleng de antenne helemaal tot deze op zijn langst is. Op deze manier staat de antenne het beste in contact met de zendmasten.

Tip 2: plaats de radio dichtbij het raam

Tip 2: plaats de radio dichtbij het raam

Plaats de radio dichtbij het raam en niet tegen betonnen of metalen objecten. Een betonnen muur of een elektrisch apparaat zorgt ervoor dat het signaal verstoord wordt en je naar een minder helder signaal luistert.

Tip 3: controleer je FM frequentie

Tip 3: controleer je FM frequentie

De frequenties van je radiozenders verschillen vaak per provincie. Tijdens de installatie zoekt de radio de juiste frequenties van jouw favoriete radiostations. Toch kan het zijn dat de radio niet automatisch de goede frequentie heeft gevonden waardoor de ontvangst wordt verstoord. Controleer daarom of de storende radiozender wel op de juiste frequentie is ingesteld.

Tip 4: zenders zoeken

Tip 4: zenders zoeken

Als de vorige tips niet hebben geholpen, klik dan op de scan, tune, zoek of search functie op je radio. De radio gaat dan de radiozenders opnieuw zoeken en deze installeren op je radio.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.943 beoordelingen