The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Lucas

Hoe kies je een radio?

Er zijn veel verschillende radio’s, waardoor het niet makkelijk is om de juiste keuze te maken. Hier lees je over welke functies een radio allemaal beschikt, zoals DAB+ en bluetooth, en wat je eraan hebt. Zo kies jij de radio die het beste bij jou past.

Radio kiezen

Radio in het raam

Veel radio's lijken op elkaar, maar er zijn genoeg verschillen tussen functies.

  • Wil je radio ontvangen met hoge geluidskwaliteit?
  • Wil je naar je eigen muziek luisteren?
  • Wil je duizenden internationale zenders ontvangen?
  • Waar ga je de radio plaatsen?
  • Wil je een radio met meerdere functies?

Wil je radio ontvangen met hoge geluidskwaliteit?

DAB+ radio

Wanneer je wil dat het radiosignaal van hoge kwaliteit is, kies je voor een DAB+ radio. Met DAB+ luister je naar digitale radio, waardoor je een ruisvrij geluid hoort. Je ontvangt meer zenders en krijgt tijdens het luisteren meer informatie over de muziek, zoals welke artiest met welk nummer op de radio speelt.

Wil je naar je eigen muziek luisteren?

Bluetooth radio

Kies voor een radio met bluetooth als je niet alleen radio luistert. Wanneer een radio over bluetooth beschikt, stream je draadloos muziek vanaf je smartphone of tablet. Hierdoor luister je niet alleen naar radio, maar ook naar je eigen afspeellijsten.

Wil je duizenden internationale zenders ontvangen?

Wifi radio

Wanneer een radio over wifi beschikt, luister je via internet naar radio. Doordat het signaal via internet gaat, ontvang je duizenden radiozenders. Zo luister je niet alleen naar radio vanuit jouw eigen land, maar ook naar internationale zenders.

Waar wil je de radio plaatsen?

Keukenradio

Een radio zet je op verschillende plekken neer in huis. Zo heb je modellen voor in de keuken, voor in de badkamer en voor in de slaapkamer. Een keukenradio is kleiner van formaat, waardoor je hem gemakkelijk in de buurt plaatst tijdens het koken. Een doucheradio is waterbestendig, zodat je hem in de badkamer plaatst. Een radio voor in de slaapkamer beschikt over een wekker, waarmee je op het door jou gekozen tijdstip gewekt wordt.

Wil je meerdere functies in één?

Wanneer je niet alleen radio wil luisteren, kies je een hybride radio. Een hybride radio is een radio met meerdere afspeelmogelijkheden en functies. Zo kies je bijvoorbeeld voor een radio met cd speler en bluetooth.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.416 beoordelingen