The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Lucas

Hoe kies je een autoradio?

Je wilt muziek luisteren tijdens het autorijden, maar je weet niet welke autoradio geschikt is voor jou. Hier lees je over welke functies een autoradio beschikt, zoals bluetooth en DAB+. Zo ga jij de weg op met je favoriete muziek.

Autoradio kiezen

Autoradio kiezen

Op het gebied van specificaties zijn er veel verschillen tussen autoradio’s. Vraag jezelf bij je zoektocht het volgende af:

  • Welk formaat past in jouw auto?
  • Wil je radio in hoge kwaliteit ontvangen?
  • Luister je graag naar je eigen muziek?

Welk formaat past in jouw auto?

Formaat autoradio's

Er zijn 2 verschillende soorten autoradio’s: 1-DIN en 2-DIN. Een 1-DIN autoradio is kleiner van formaat en zie je vooral terug bij oudere auto’s. Een 2-DIN autoradio is groter en heeft vaak een scherm dat je bedient met je vingers. Dit type autoradio beschikt meestal ook over meer functies, zoals navigatie en een app store. De exacte afmetingen:

  • 1-DIN: 180 x 50 x 150 mm.
  • 2-DIN: 180 x 100 x 150 mm.

Wil je radio in hoge kwaliteit ontvangen?

DAB+ autoradio

Met een DAB+ autoradio ontvang je het digitale DAB+ signaal. Doordat het signaal digitaal is, hoor je geen ruis. Tijdens het luisteren ontvang je op het scherm van de autoradio meer informatie over het radiostation en over het laatste nieuws, zoals het weer. Let wel op, een autoradio met DAB+ werkt alleen als je een DAB+ antenne aansluit. Deze wordt niet altijd meegeleverd. Kijk daarom goed op de pagina van de autoradio om te zien of deze wordt meegeleverd.

Luister je graag naar je eigen afspeellijsten?

Bluetooth autoradio

Wanneer je in de auto niet alleen naar de radio wil luisteren, kies dan voor een bluetooth autoradio. Je koppelt jouw smartphone draadloos via bluetooth en streamt muziek. Doordat de autoradio is verbonden met de autospeakers, luister je tijdens het rijden naar je favoriete nummers in hoge kwaliteit.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Lucas
Artikel van:
Lucas Audio specialist.


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.029 beoordelingen