The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Kan je jouw babyfoon uitbreiden?

Leuk! De volgende spruit komt eraan. Gelukkig heb je nog veel babyspullen van zijn of haar grote broer of zus die je gewoon hergebruikt. Helaas maak je van de babyfoon nog veelvuldig gebruik. Dan is het handig als je deze uit kunt breiden met een extra babyunit. Of je een babyfoon kunt uitbreiden ligt volledig aan de manier waarop de ouderunit met de babyunit communiceert. We leggen je hieronder per type verbinding uit of jouw babyfoon uitbreidbaar is of niet.

Babyfoons die je wel uit kunt breiden

Uitbreiden babyfoons

Digitale babyfoons

De meeste digitale babyfoons kun je uitbreiden. Dit zijn in veel gevallen beeldbabyfoons waarbij je een extra camera aanschaft. Deze camera plaats je in de slaapkamer van je 2e, 3e of 4e spruit. Vaak kun je op de ouderunit schakelen tussen de verschillende camera's. Er zijn zelfs babyfoons die het beeldscherm in 4 delen zodat je al je kinderen tegelijk bekijkt.

PMR babyfoons

Een PMR babyfoon is uitbreidbaar omdat deze babyfoon op een open kanaal communiceert. Je stelt gewoon de babyunits op hetzelfde kanaal af als de ouderunit. Zo houd je beide kinderen in de gaten. PMR babyfoons zijn zeer geschikt voor grote families of bijvoorbeeld op kinderdagverblijven. Ze zijn namelijk oneindig uit te breiden met extra babyunits. Zolang je op hetzelfde kanaal staat afgestemd natuurlijk.

Babyfoons die je niet uit kunt breiden

Niet uit te breiden babyfoons

DECT babyfoons

DECT babyfoons kun je niet uitbreiden. Simpelweg omdat ze via een versleutelde verbinding communiceren. De ouderunit en de babyunit zijn op elkaar afgestemd waardoor een extra babyunit toevoegen niet mogelijk is. Dit heeft wel als voordeel dat de babyfoon 100% beveiligd is tegen afluisteren. Heb je dus een DECT babyfoon thuis en wil je jouw 2e kind ook in de gaten houden met een babyfoon? Dan is dat alleen mogelijk door een extra babyfoon aan te schaffen.

Analoge babyfoons

Analoge babyfoons communiceren, net als PMR babyfoons, op een open kanaal. Je hoort namelijk weleens het buurkind door jouw babyfoon omdat je op hetzelfde kanaal staat afgestemd. Je zou daarom denken dat je de babyfoon uit kunt breiden. Helaas is dit niet het geval. Hierbij laat de communicatietechniek het misschien wel toe, alleen de leveranciers niet. Zij maken gewoonweg geen uitbreidingsunits voor deze type babyfoons. Ook voor deze babyfoons geldt dus: een extra babyfoon aanschaffen bij gezinsuitbreiding.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.339 beoordelingen