The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Mascha

Voor welke babyfoon verbinding kies je?

De ouderunit en babyunit van een babyfoon zijn ervoor gemaakt om met elkaar te communiceren. Logisch, want anders is contact met de babykamer via geluid of beeld onmogelijk. De manier waarop de units met elkaar communiceren, is afhankelijk van de techniek die gebruikt wordt. Dect, PMR, wifi of klassiek analoog: allemaal verbindingen van babyfoons met voor- en nadelen die we voor je uiteenzetten. Na het lezen van dit artikel weet jij welke soort babyfoon verbinding geschikt is voor jou.

Babyfoon verbinding kiezen

babyfoon verbinding kiezen

Welke verbinding jouw babyfoon nodig heeft hangt af van jouw situatie en wensen. Om de juiste te kiezen is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt:

  • Is alleen geluid ontvangen voldoende?
  • Wil je een babyfoon met groot bereik?
  • Wil je een 100% storingsvrije verbinding?
  • Wil je jouw kindje overal ter wereld zien?
  • Wil je jouw kindje via een monitor en via jouw smartphone bekijken?

PMR babyfoon

PMR babyfoons

PMR babyfoons werken hetzelfde als klassieke analoge babyfoons. Ze zijn stralingsvrij en communiceren via elektromagnetische golven op PMR frequenties. PMR heeft een groot voordeel ten opzichte van standaard analoge babyfoons: het grote bereik tot wel 3 kilometer in open veld. Ben je dus geregeld achter in je tuin of een blokje om, dan is een PMR babyfoon een geschikte keuze voor jou. Deze variant breid je gemakkelijk uit met extra babyunits, in tegenstelling tot gewone analoge babyfoons die je niet kunt uitbreiden.

DECT babyfoon of digitale babyfoon

DECT babyfoons

Kies je voor een DECT babyfoon, dan weet je zeker dat er niemand meeluistert. Deze babyfoon met dect technologie is namelijk beveiligd en 100% storingsvrij dankzij de digitale verbinding waarop hij werkt. Wil je een babyfoon met DECT die ook stralingsvrij is, kies dan voor de ECO-DECT variant. Deze babyfoons hebben een ECO-functie waardoor ze op een lagere frequentie werken. Wanneer je deze inschakelt, zendt de babyfoon een signaal uit dat stralingsarm is. Een DECT babyfoon kun je niet uitbreiden met extra babyunits. Met een bereik van 300 meter buitenshuis en 50 meter binnenshuis heb je aan een DECT babyfoon een stabiele, betrouwbare verbinding.

Wifi babyfoon

Wifi babyfoons

Een smartphone babyfoon of wifi babyfoon is verbonden via, je verwacht het al, wifi. Hierdoor heeft deze draadloze babyfoon met camera altijd en overal direct bereik. Zelfs aan de andere kant van de wereld kun je je baby bewonderen, zolang je maar verbonden bent met internet. De babyfoon is gemakkelijk uit te breiden door meerdere personen toegang te geven tot de app en de babyunit. Internet is het minpunt van deze variant: je hebt een zeer stabiel wifi-netwerk nodig om een slimme babyfoon te gebruiken. Lees hieronder wat je kunt doen wanneer de wifi voor je babyfoon stoort.

Dual mode babyfoon

Dual mode babyfoons

Een babyfoon met dual mode geeft je het beste van 2 werelden. Je bekijkt je baby zowel via de ouderunit als via je smartphone of tablet. Hierdoor heb je thuis een stabiele en storingsvrije verbinding met je babykamer, maar heb je dit ook als je onderweg bent. Het bereik binnenshuis is gelijk aan het bereik van een digitale babyfoon en buitenshuis schakel je over op onbeperkt bereik dankzij de wifi verbinding. Let op dat je wel een stabiel wifi netwerk moet hebben om de dual babyfoon buitenshuis goed te laten werken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback