The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Babyfoonfunctie Gigaset

Ruimtebewaking is een handige extra functie van bepaalde Gigasets. Als de ruimtebewaking is ingeschakeld is het mogelijk om je vaste telefoon als babyfoon te gebruiken. Waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van deze functie en hoe je deze instelt, lees je hier.

Ruimtebewaking: hoe werkt het?

Gigaset ruimtebewaking

Gigaset-toestellen van de S, SL of C-lijn hebben de mogelijkheid om ruimtebewaking in te schakelen. Als je gebruik maakt van deze functie worden inkomende oproepen alleen weergegeven op het display, maar geeft het toestel verder geen notificaties. Ook wordt de displayverlichting met 50% verlaagd. Alle toetsen behalve de toets voor ruimtebewaking zijn uitgeschakeld op het toestel. Als je toch een oproep opneemt, is de functie ruimtebewaking uitgeschakeld tot je de verbinding verbreekt.

Waar moet je rekening mee houden?

Kinderkamer

Wat vooral belangrijk is, is de afstand tussen de geluidsbron (de baby) en het toestel. De ideale afstand is tussen de 1 en 2 meter. Het toestel moet ook op de geluidsbron gericht zijn. Daarnaast duurt het even voordat de functie actief is. Als je de ruimtebewaking inschakelt duurt het ongeveer 20 seconden voordat deze werkt. Tot slot nuttig om te weten: het gebruik van ruimtebewaking is een flinke dobber voor de batterij. Deze zal aanzienlijk sneller leeg zijn.

Hoe schakel ik ruimtebewaking in?

Gigaset

De ruimtebewaking moet eerst actief worden gemaakt. Dit doe je door op de ruimtebewakings-toets op het toestel te drukken of het menu te openen en vervolgens naar 'Ruimtebewaking' te gaan. Deze functie is te vinden onder 'Extra functies' op het toestel. Daarna onderneem je de volgende stappen:

  1. Er wordt gevraagd 'Oproep naar', selecteer hier 'Intern' als je de handset wil verbinden met een andere handset van Gigaset, of 'Extern' als je de handset wil verbinden met een andere telefoon.
  2. Als je 'Intern' hebt geselecteerd: kies Handset> Wijzigen> Handset selecteren> Keuze opslaan.
  3. Als je 'Extern' hebt geselecteerd: kies Telefoonnummer> voer het telefoonnummer van het toestel in> Keuze opslaan.

Om ruimtebewaking uit te schakelen druk je in ruststand op de 'uit-toets'. Ook wel bekend als het rode telefoontje.

Jesper
Artikel van:
Jesper Telefoonspecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 13.960 beoordelingen