The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Leonie

7 tips om je barbecue zomerklaar te maken

De temperatuur loopt op en de zon laat zich regelmatig zien. Dat kan maar 1 ding betekenen: het barbecueseizoen gaat van start. Het zou zomaar kunnen dat jij een dezer dagen de barbecue voor het eerst tevoorschijn haalt. Wat je daar gaat aantreffen is een raadsel, want had je de barbecue na de laatste keer grillen nou wel schoongemaakt? Wees gerust, dankzij de 7 onderstaande tips is jouw barbecue in een mum van tijd klaar voor gebruik.

Tip 1: nakijken of je barbecue nog stabiel staat

Staat een barbecue voor een langere tijd in de schuur of buitenlucht, dan kan het zijn dat hij niet meer zo stevig staat. Controleer daarom altijd of je barbecue nog stabiel staat. Zet de barbecue op een rechte ondergrond en rommel wat aan de barbecue om te checken of het onderstel of de poten wiebelen. Staat je barbecue scheef en krijg je hem niet meer in zijn originele staat, dan zit er niets anders op dan een nieuwe barbecue kopen.

Tip 2: schoonmaken van je barbecue

Houtskool

  1. Poets de buitenkant met een zachte doek.

  2. Verwijder de laatste asresten met een stoffer.

  3. Reinig de kuip met warm water, afwasmiddel en een doekje.

  4. Schrob aangekoekte etensresten weg met een dotje staalwol.

Gasbarbecue en elektrische barbecue

  1. Poets de buitenkant met een zachte doek.

  2. Reinig je branders.

  3. Zet de barbecue 15 minuten op de hoogste stand.

  4. Borstel de verbrande etensresten eraf.

  5. Vervang de vetlade of het vetbakje als het moet.

Tip 3: check of je de barbecue veilig aansteekt

In het geval van een houtskool barbecue is het verstandig om te kijken of het aanmaaksysteem nog werkt. Bij een zuilmodel is het raadzaam om te checken of de paal waarin je het vuur aanmaakt, geen gaten heeft. Heb je een brikettenstarter? Kijk even of het handvat nog stevig vastzit. Heb je een gasbarbecue, check de vlammen die uit je branders komen.

Tip 4: je grillrooster gebruiksklaar maken

Je grillrooster gebruiksklaar maken

De meeste barbecueërs schrikken van wat ze aantreffen op het grillrooster wanneer deze een tijdje niet is gebruikt. Zo kunnen sommige roosters grote roestvlekken hebben, staat het spinnenrag vaak tot de rand van de bbq of is de toplaag van de grill gekomen. Zie je er nog overeen om hem op te poetsen, doe dit dan met een borstel, water en een klein beetje zeepsop. Let op: wees voorzichtig wanneer je een schuurspons gebruikt. Daardoor kan er een toplaag beschadigen.

Tip 5: laat de barbecue luchten zonder hoes om

Staat de barbecue schoon te wezen? Lekker bezig geweest dan. Doe nu niet direct de hoes weer om de barbecue, maar gun hem wat tijd om te luchten. Zo droogt de barbecue geleidelijk op en hoef je niet bang te zijn voor condensvorming en schimmel op je barbecue of hoes. Keer de hoes ook eens om en haal daar ook een doek overheen. Zat er geen hoes om je barbecue? Zorg er dan voor dat er wel een hoes komt.

Tip 6: is je tuin klaar voor het barbecue seizoen?

Barbecue in de tuin

Durf jij gasten uit te nodigen in je tuin zoals hij er nu bijstaat? Misschien niet nee... haal daarom een bezem door je tuin en maak het er gezellig en netjes. Zo kan het barbecueseizoen van start gaan.

Tip 7: check of je alle benodigde accessoires hebt

Accessoires

De barbecue is klaar voor gebruik en de tuin staat er netjes bij. Maar ben jij ook klaar voor de barbecue? Zo moet je wel het juiste barbecuegereedschap in huis hebben. Je wilt natuurlijk wel het beste uit je barbecuesessie halen. Check ook even of je alle barbecue accessoires hebt om de gerechten mee te maken die jij wilt bereiden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen