The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Hoe sluit ik mijn bedrade deurbel aan?

Het aansluiten van een bedrade deurbel is een technisch klusje. Toch kan een doe-het-zelver prima een bedrade deurbel installeren. Hij of zij heeft alleen de juiste uitleg nodig. Op deze pagina lees je stap voor stap hoe je een bedrade deurbel aansluit.

In het kort

Hoe lang duurt het aansluiten van de deurbel met bestaand beldraad? 10 minuten
Hoe lang duurt het aansluiten van de deurbel met nieuwe beldraad? 30 minuten
Welk gereedschap heb ik nodig? Boormachine, draadstriptang, hamer, houtboor, kitpistool, schroevendraaier, steenboor.
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld

1. Deurbel aansluiten met bestaand beldraad

Een deurbel aansluiten met bestaand beldraad is stiekem best gemakkelijk. De draad hangt al klaar om je deurbel aan te koppelen. Bij deze installatie begin je direct met het bevestigen van de beldrukker.

Benodigdheden Beldrukker, schroevendraaier.

De stappen:

 • Neem de achterplaat van de deurbel.
 • Schroef de achterplaat met schroeven vast op het kozijn.
 • Neem de beldrukker.
 • Steek de beldraad met de aders in de daarvoor bestemde openingen aan de achterzijde van de beldrukker. Wanneer het belsnoer nog voorzien is van isolatiemateriaal, dan verwijder je dit met een tang (tot ongeveer 5 centimeter) voordat je de aders in de beldrukker plaatst.
 • Schroef de aders stevig vast met een schroevendraaier.
 • Klik of schroef de beldrukker op de achterplaat die je al op het kozijn hebt bevestigd.
 • Controleer of de deurbel werkt door op de knop van de beldrukker te drukken.

2. Deurbel aansluiten met nieuw beldraad

Bij het aansluiten van een deurbel met nieuw beldraad, doorloop je alle stappen van het doortrekken van nieuw beldraad tot het bevestigen en aansluiten van je nieuwe deurbel.

Benodigdheden Beldrukker, belsnoer, tang, ontvanger (elektrisch of conventionele ontvanger), transformator, elektriciteitssnoer.

De stappen:

 • Controleer of er een transformator aanwezig is in huis. Deze vind je vaak in de meterkast. Is deze aanwezig? Dan heb je geen nieuwe transformator nodig. Is er geen transformator aanwezig? Bevestig dan een transformator aan de muur of in de meterkast. Het is belangrijk om de transformator altijd in de buurt van een stopcontact te plaatsen. Een transformator werkt namelijk op sterkstroom (230V) en zet de stroom voor de deurbel om naar zwakstroom (24V).
 • Boor een gat in het kozijn, indien deze nog niet aanwezig is, en steek de beldraad van binnenuit naar buiten. Het beldraad aan de buitenzijde heb je namelijk straks nodig om je deurdrukker op aan te sluiten.
 • De isolatie rondom de aders van het belsnoer verwijder je met een tang tot ongeveer 5 centimeter zodat de aders vrijkomen.
 • Bevestig de achterplaat van de beldrukker met schroeven aan het kozijn.
 • Plaats de aders aan de achterzijde van de beldrukker en schroef deze stevig vast met een schroevendraaier. klik of schroef de beldrukker op de achterplaat die je al op het kozijn hebt bevestigd.
 • Trek de kabel helemaal door naar de ontvanger en knip deze op maat af. Houd hierbij rekening dat een deel van de kabel in de ontvanger gaat. Ook aan deze zijde van de kabel verwijder je met een tang een deel van 5 centimeter van het isolatiemateriaal zodat de aders vrijkomen.
 • Plaats de aders in de transformator en schroef deze vast met een schroevendraaier. om de transformator van stroom te voorzien, plaats je in de daarvoor bestemde openingen de elektriciteitskabel. Wanneer de elektriciteitskabel nog niet is voorzien van een stekker, dan bevestig je zelf een stekker aan het uiteinde van de elektriciteitskabel.
 • Plaats de stekker in het stopcontact en test of de deurbel werkt door op de beldrukker te drukken.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.308 beoordelingen