The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Hoe sluit je een bedrade deurbel aan?

Het aansluiten van een bedrade deurbel is een technisch klusje. Toch kan een doe-het-zelver prima een bedrade deurbel installeren met de juiste uitleg. Daarom vertellen we in dit artikel stap voor stap hoe je een bedrade deurbel aansluit.

Bedrade deurbel aansluiten in 2 of 3 stappen

Deurbel aansluiten

Als er al een beldraad voor de deurbel aanwezig is, installeer je hem eenvoudig in zo'n 10 minuten. Ga je een deurbel aansluiten met nieuw beldraad? Dan heb je meer spullen nodig en duurt de installatie ongeveer 30 minuten.

Een deurbel aansluiten op bestaand beldraad

Een deurbel aansluiten met bestaand beldraad is stiekem best gemakkelijk. De draad hangt al klaar om je deurbel aan te koppelen. Bij deze installatie begin je direct met het bevestigen van de beldrukker. Je hebt alleen een schroevendraaier nodig.

Stap 1: Bevestig de achterplaat en bedrading

Achterplaat bevestigen

Stap 1A: Schroef de achterplaat met schroeven vast op het kozijn.

Stap 1B: Steek de beldraad met de aders in de daarvoor bestemde openingen aan de achterzijde van de beldrukker.

Stap 1C: Wanneer het belsnoer nog voorzien is van isolatiemateriaal, dan verwijder je dit met een tang (tot ongeveer 5 centimeter) voordat je de aders in de beldrukker plaatst.

Stap 1D: Schroef de aders stevig vast met een schroevendraaier.

Stap 2: Schroef de beldrukker op de achterplaat.

Beldrukker vastschroeven

Stap 2A: Klik of schroef de beldrukker op de achterplaat die je al op het kozijn hebt bevestigd.

Stap 2B: Controleer of de deurbel werkt door op de knop van de beldrukker te drukken.

Een deurbel aansluiten met nieuw beldraad

Bij het aansluiten van een deurbel met nieuw beldraad, doorloop je alle stappen van het doortrekken van nieuw beldraad tot het bevestigen en aansluiten van je nieuwe deurbel.

Je hebt hierbij nodig: een nieuwe beldraad, tang, ontvanger, transformator en elektriciteitssnoer.

Stap 1: Sluit een beltransformator aan

Beltransformator

Stap 1A; Controleer of er een transformator aanwezig is in huis. Deze vind je vaak in de meterkast. Is deze aanwezig? Dan heb je geen nieuwe transformator nodig.

Stap 1B: Is er geen transformator aanwezig? Bevestig dan een transformator aan de muur of in de meterkast. Het is belangrijk om de transformator altijd in de buurt van een stopcontact te plaatsen. Een transformator werkt namelijk op sterkstroom (230V) en zet de stroom voor de deurbel om naar zwakstroom (24V).

Beltransformator

Met een transformator zet je sterkstroom om naar zwakstroom. Bedrade deurbellen, zoals de Nest Hello hebben zwakstroom nodig om te werken.

Stap 2: Bevestig de achterplaat en bedrading

Deurbel bedrading aansluiten

Stap 2A: Boor een gat in het kozijn, indien deze nog niet aanwezig is, en steek de beldraad van binnenuit naar buiten. Het beldraad aan de buitenzijde heb je namelijk straks nodig om je deurdrukker op aan te sluiten.

Stap 2B: De isolatie rondom de aders van het belsnoer verwijder je met een tang tot ongeveer 5 centimeter zodat de aders vrijkomen.

Stap 2C: Bevestig de achterplaat van de beldrukker met schroeven aan het kozijn.

Stap 2D: Plaats de aders aan de achterzijde van de beldrukker en schroef deze stevig vast met een schroevendraaier.

Stap 3: Sluit de bedrading aan op een stroompunt

Bedrading op stroom aansluiten

Stap 3A: Trek de kabel helemaal door naar de ontvanger en knip deze op maat af. Houd hierbij rekening dat een deel van de kabel in de ontvanger gaat.

Stap 3B: Ook aan deze zijde van de kabel verwijder je met een tang een deel van 5 centimeter van het isolatiemateriaal zodat de aders vrijkomen.

Stap 3C: Plaats de aders in de transformator en schroef deze vast met een schroevendraaier. Plaats de elektriciteitskabel in de daarvoor bestemde openingen om de transformator van stroom te voorzien.

Stap 3D: Wanneer de elektriciteitskabel nog niet is voorzien van een stekker, dan bevestig je zelf een stekker aan het uiteinde van de elektriciteitskabel.

Stap 3E: Plaats de stekker in het stopcontact en test of de deurbel werkt door op de beldrukker te drukken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen