The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Hoe betaal je met je mobiele telefoon?

Tegenwoordig zijn de meeste smartphones geschikt om contactloos mee te betalen. Dat is handig, want het scheelt een hoop gedoe met portemonnees en pasjes. In dit artikel vertellen we hoe contactloos betalen met je smartphone werkt en hoe je jouw mobiele telefoon hier klaar voor maakt.

Contactloos betalen met je smartphone

Contactloos betalen telefoon

Om te betalen met je telefoon heb je de juiste smartphone en app nodig. Daarnaast vertellen we je hoe mobiel betalen aan de kassa werkt.

  1. Smartphone met NFC
  2. De juiste betaal app
  3. Betalen
  4. Apple Pay

Smartphone met NFC

betalen nfc

Voor het contactloos betalen met je mobiele telefoon heb je een smartphone met NFC nodig. Dit veilige type chip zit bijvoorbeeld ook in je bankpas verwerkt. Schakel NFC in via het instellingen menu. Open Instellingen en typ 'NFC' in de zoekbalk. Tik op de instellingen voor NFC om je NFC chip aan te zetten.

De juiste betaal app

app betalen telefoon

Wanneer je telefoon geschikt is voor mobiel betalen ben je er nog niet. Jouw bank moet betalen met je smartphone namelijk wel ondersteunen. Als dit het geval is, moet je jouw telefoon vervolgens koppelen aan je bankrekening. In onderstaande lijst zie je of jouw bank mobiel betalen ondersteunt en welke app je nodig hebt.

  • ING: ING Bankieren (de standaard app, gratis)
  • Rabobank: Rabo Wallet (aparte app, gratis)
  • ASN Bank: ASN Mobiel Betalen (aparte app, 50 cent per maand)
  • SNS: SNS Mobiel Betalen (aparte app, 50 cent per maand)
  • RegioBank: RegioBank Mobiel Betalen (aparte app, 50 cent per maand)
  • Bunq: bunq - bank of The Free (standaard app, werkt met Bunq Premium)

Betalen

contactloos betalen smartphone

Contactloos betalen werkt alleen op een pinapparaat dat daarvoor geschikt is. Je herkent zo'n automaat aan het logo voor contactloos betalen. Je vindt dit logo (en daarmee ook de sensor) meestal aan de zijkant of op het scherm van het apparaat. Haal je smartphone van de slaapstand door de standby knop in te drukken. Houd de mobiele telefoon vervolgens tegen het pinapparaat aan en je hebt betaald via NFC. Is het bedrag hoger dan € 25,-? Dan moet je eerst een pincode invoeren.

Apple Pay

Apple pay

Ben je in het bezit van een iPhone? Dan is het ook mogelijk om mobiel te betalen met Apple Pay. Dit werkt niet alleen met iPhone, maar ook met iPad en Apple Watch. In ons adviesartikel zie je hoe je Apple Pay instelt. Ook vind je hier de lijst met banken die ondersteuning bieden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen