The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Hoeveel waarde hecht jij aan een beveiligde babyfoon?

Je hoort het geregeld op het nieuws; babyfoons die gehackt of afgeluisterd worden. Als jonge ouder moet je er niet aan denken dat het jou en je kleintje overkomt. Nu zit er natuurlijk een verschil tussen een gehackte babyfoon en per ongeluk de baby van de buren horen. Hecht jij veel waarde aan een beveiligde babyfoon? Of kom je er wel overheen als je op hetzelfde kanaal staat afgesteld als de buren? We leggen je aan de hand van 3 zones uit welke babyfoon geschikt is voor jouw situatie.

Veel waarde: groene zone

Groene zone babyfoon

Een DECT of digitale babyfoon is als enige 100% beveiligd tegen afluisteren. Het signaal tussen de ouderunit en de babyunit is namelijk versleuteld. Het is daarom niet mogelijk om per ongeluk op hetzelfde kanaal af te stemmen als de buren. Hecht je dus veel waarde aan een beveiligde babyfoon? Dan is de keus voor een DECT of digitale babyfoon snel gemaakt.

Het speelt in je hoofd: gele zone

Gele zone babyfoon

Een wifi of smartphone babyfoon kan gehackt worden. Simpelweg omdat ze via het draadloze netwerk communiceren. Hackers kraken het wachtwoord van de app of van jouw wifi netwerk. Zo is het mogelijk om mee te kijken of zelfs door de camera je baby toe te spreken. Gelukkig kun je het hackers heel moeilijk maken door de standaard wachtwoorden te veranderen van zowel de app als je wifi netwerk.

Tip: Verander het wifi wachtwoord zo nu en dan. Zet een firewall op tussen je internetverbinding en je apparaten en schakel de apparaten uit wanneer je er geen gebruik van maakt.

Het interesseert niet: rode zone

Rode zone babyfoon

Een analoge of PMR babyfoon communiceert via een open kanaal. Het is hierbij dus erg gemakkelijk om af te luisteren. Woon je in een buurt met veel kinderen? Dan is de kans groot dat je je buurkind door de babyfoon hoort. Woon je langs een drukke weg of dichtbij een benzinestation? Schrik dan niet wanneer je vrachtwagenchauffeurs hoort babbelen. Zij communiceren via portofoons die hetzelfde werken als PMR babyfoons.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen