The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laszlo

Hoe kies je een bureau?

Een bureau kopen is nodig voor alle kantoorruimtes, thuiswerkplekken en studeerkamers. Of het om een 40-urige werkweek gaat of om het maken van je huiswerk, je hebt een bureau nodig. Welk bureau geschikt is voor jou, hangt van je wensen af. Wij leggen je in dit artikel meer uit over de mogelijkheden, zodat jij een goede keuze maakt.

Bureau kiezen

Soorten bureaus

Er zijn veel soorten bureaus met allemaal een eigen doel. Compacte bureaus zijn handig voor kleine ruimtes, terwijl elektrisch verstelbare bureaus zorgen voor het beste comfort. Elk bureau heeft zijn voor- en nadelen. Deze 4 onderwerpen helpen jou bij het maken van je keuze:

  1. Wil je een arbo gecertificeerd bureau?
  2. Welk formaat heb je nodig?
  3. Wil je een verstelbaar bureau?
  4. Wil je extra comfort?

Wil je een arbo gecertificeerd bureau?

Arbo gecertificeerd bureau

Een arbo certificering geeft aan of een product aan strikte eisen voldoet. Als een bureau je werkhouding en gezondheid bevordert, krijgt hij zo'n certificaat. Die eisen heten ook wel arbo normen. Bureaus krijgen de NEN-EN 527 arbo norm als zij door de arbo test komen. De verstelbaarheid, veiligheid, stevigheid en duurzaamheid zijn belangrijke onderdelen. Heeft een bureau deze certificering, dan weet je zeker dat het een ergonomisch bureau is. Je vermindert hiermee de kans op lichamelijke klachten.

Welk formaat heb je nodig?

Formaat bureaus

Bureaus zijn er in verschillende formaten en vormen. Het juiste formaat voor jou hangt van 2 dingen af: de grootte van de ruimte en de hoeveelheid spullen die je erop zet. Je hebt de keuze uit:

  • Klein: deze bureaus hebben een breedte tot 80 centimeter. Zij passen in elke ruimte, zodat zelfs in de kleinste studeerkamer een goed bureau staat.
  • Middel: dit zijn bureaus met een breedte tussen de 100 en 120 centimeter. Ze zijn compact en bieden toch genoeg ruimte voor 2 monitoren.
  • Groot: bureaus vanaf 140 centimeter breed. Hier plaats je met gemak al je werkspullen op.

Wil je een verstelbaar bureau?

Verstelbare bureaus

Er zijn meerdere type bureaus. Een normaal bureau is niet verstelbaar en heeft een standaard hoogte. Voor de meeste gebruikers is dit voldoende. Bij een verstelbaar bureau pas je de hoogte aan naar jouw lichaamslengte. Een bureau is op 3 manieren te verstellen:

  1. Een handslinger: met deze slinger draai je het bureau naar de juiste hoogte.
  2. De gasveer: je verstelt het bureau met een hendel. Het instellen van de hoogte gaat hetzelfde als bij een bureaustoel.
  3. Elektrische bediening: een elektrisch verstelbaar bureau stel je in met één druk op de knop.

Wil je extra comfort?

Comfort bureaus

Als je veel uur per dag aan een bureau werkt, is comfort belangrijk. Het gaat dan niet om zitcomfort dat je bij een bureaustoel hebt, maar om werkcomfort. Een bureau zorgt voor meer werkplezier als hij alles biedt wat je nodig hebt. Denk aan een elektrisch verstelbaar zit sta bureau. Je zit of staat altijd in de juiste werkhouding zonder dat het veel moeite kost om hem in hoogte te verstellen. Sommige bureaus hebben zelfs geheugenstanden, waardoor je zeker weet dat ze altijd de juiste hoogte hebben.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.593 beoordelingen