The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Siebe

Wat heb ik nodig om thuis te werken?

Een kantoor in huis noemen we ook wel een thuiswerkplek. Een thuiswerkplek is niet alleen handig voor zzp'ers. Ook mensen die een dag thuiswerken in plaats van op kantoor hebben hier baat bij. Hieronder lees je onder andere waar je op moet letten bij het aanschaffen van producten voor een thuiskantoor.

Een zakelijke laptop voor thuiskantoor

Een zakelijke laptop is geschikt voor iedere thuiswerkplek maar nog handiger als je niet zoveel ruimte hebt. Kies Windows 10 Pro als besturingssysteem, zodat je vanaf huis inlogt op het netwerk van kantoor. Hiermee heb je ook thuis toegang tot al jouw belangrijke documenten. Alle inch formaten zijn mogelijk, al werk je een stuk overzichtelijker met een 15,6 en 17,3 inch scherm. We raden de volgende eigenschappen aan:

  • Besturingssysteem: Windows 10 Pro
  • Schermdiagonaal: 15,6 inch
  • Elke bouwklasse
  • Aansluitingen: HDMI/DisplayPort

Zakelijke desktops

Man achter bureau werkt op desktop in Photoshop.

Ga je alleen thuis aan de slag of heb je veel rekenkracht nodig? Dan is een zakelijke desktop in plaats van een laptop een goede keuze. Deze verplaats je minder makkelijk maar heeft vaak meer rekenkracht en meer aansluitingen voor monitoren en randapparatuur. Ook zijn onderdelen eenvoudiger te vervangen dan bij laptops, waardoor een desktop de duurzamere oplossing is. Met Windows 10 Pro zijn jouw bestanden beter beschermd en benader je het netwerk van kantoor via jouw thuiswerkplek.

Zakelijke monitoren

Man kijkt naar Coolblue website op monitor.

Als je thuis werkt dan is de kans groot dat ruimte beperkt is. 24 inch is dan een uitstekend formaat. Zo'n zakelijke monitor heeft een blauw licht filter, wat vermoeide ogen vermindert. Bovendien zijn zakelijke monitoren in hoogte verstelbaar voor een fijne zithouding. Heb je ruimte zat, dan kies je voor 2 schermen of een ultrawide monitor voor optimale efficiëntie en veel schermruimte. Wil je foto's bewerken, ontwerpen of na een lange werkdag even een film kijken op Netflix? Dan komt een hoge resolutie en goede kleurweergave van pas.

Snel printen vanaf je thuiskantoor

Man haalt Coolblue document uit printer.

Een hardwerkende zzp'er print vaak documenten zoals jaarverslagen en agenda's. Voor het printen kies je een printer voor klein kantoor. Deze zijn ontworpen voor een zakelijke omgeving met beperkte ruimte. Veel van deze printers kunnen naast printen ook kopiëren, scannen en eventueel faxen. Met zo'n all-in-one printer heb je dus maar één apparaat nodig. Print je vooral zakelijke documenten, dan is een snelle laserprinter een goede keus. Een creatieve zzp'er kiest voor een inkjet printer. Deze is een ster in kleurenafdrukken.

Cradles & docks voor thuiskantoor

Docking station voor laptop

Werk jij veel onderweg maar ga je ook thuis aan de slag? Dan is een cradle of docking station het overwegen waard. Hierop sluit je randapparatuur zoals monitoren aan. Je hebt dan nog maar 1 kabel nodig voor een verbinding met jouw laptop. Zo werk je in een handomdraai met meerdere schermen tegelijk of surf je via een stabiele internetverbinding met de kabel. Handig voor de (creatieve) zzp'er, die veel apparatuur zoals extra monitoren en tekentablets nodig heeft.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.849 beoordelingen