The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Hoe kies je de juiste docking station?

Wil jij een docking station op je laptop aansluiten maar weet je niet welk dock de juiste voor jou is? Hier lees je hoe je het beste docking station kiest voor jouw gebruik. Daarbij is het belangrijk van tevoren te bepalen wat je met het dock wilt. Daarnaast scheelt het ook of je een Windows laptop, Macbook of Chromebook hebt.

Docking station kiezen

Docking station kiezen

Docking stations lijken op het oog erg op elkaar. Toch zijn er een aantal punten waarop de docks verschillen van elkaar. Vraag jezelf het volgende af:

  • Voor welk model laptop zoek je een dock?
  • Welke hoofdaansluiting heb je nodig?
  • Waar wil je het docking station voor gebruiken?
  • Heb je de kabels om alles met elkaar te verbinden?

Voor welk model laptop zoek je een dock?

Monitoren docking station laptop

Niet ieder docking station werkt met elk type laptop. Dat heeft te maken met het besturingssysteem van je laptop. Heb je een Windows laptop? Filter dan op docks geschikt voor Windows. Gebruik je een MacBook? Zelfde verhaal. Er zijn trouwens ook docking stations geschikt voor meerdere besturingssystemen. Handig als je met verschillende types laptops werkt.

Welke hoofdaansluiting heb je nodig?

Via welke poort op je laptop ga je het dock aansluiten? Kies als aansluiting voor het dock dezelfde aansluiting als die zich op je laptop bevindt.

Let op: gebruik je de usb c poort op je laptop om je dock aan te sluiten? Check dan goed welk type usb c poort het is. Dit bepaalt of je bijvoorbeeld een extra monitor kan aansluiten of slechts een usb stick.

Waar wil je het docking station voor gebruiken?

Docking station MacBooks

Docks hebben verschillende functies. Zo zijn er docking stations die 1 extra monitor ondersteunen en er zijn docks die 2 extra monitoren ondersteunen. Ook zijn er docks die over een poort beschikken zodat je een laptop of telefoon oplaadt. Check daarom bij het product wat het dock kan en kies voor het dock die alles ondersteunt waar jij het docking station voor gebruikt.

Heb je de kabels om alles met elkaar te verbinden?

Zakelijk docking station

Als je de juiste poorten hebt, moet je ook de juiste kabels hebben. De juiste kabels hebben de stekkers die aansluiten op de poort. Zo heb je voor een hdmi poort, een hdmi kabel nodig. Daarbij wordt de stekker ‘male’ genoemd en de poort ‘female’. Bekijk ook de lengte van de kabel en of die lang genoeg is voor de afstand tussen het dock en jouw laptop.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.582 beoordelingen