The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Steven

Hoe kies ik een zakelijke monitor?

Je monitor is één van de belangrijkste onderdelen op je bureau. Daarom is het belangrijk dat een zakelijke monitor aan een aantal eisen voldoet, afhankelijk van je werk. Zo is een ergonomische zithouding belangrijk en wil je na een lange dag geen last van je ogen hebben. Wij helpen je met het kiezen van de zakelijke monitor die het beste bij jouw werk past.

Administratie, financiën en data-analyse

Administratief en ICT

Een zakelijke monitor beschikt over een aantal eigenschappen die jouw werk net even iets comfortabeler maken. Een blauw licht filter zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van vermoeide ogen en hoofdpijn. Verstel je zakelijke monitor in hoogte, zodat je hem aanpast aan jouw ergonomische werkhouding. Heb je een brede waaier aan werkzaamheden, van je e-mail bijwerken tot data-analyse en van agenda's beheren tot de boekhouding doen? Dan is een monitor van 22 tot en met 25 inch het meest gebruikelijk en relatief betaalbaar. Daarbij zijn deze monitoren bijzonder geschikt voor een setup met 2 schermen.

Beeldbewerking en grafisch vormgeven

Professionele grafische bewerkingen

Voor professioneel grafisch ontwerp, foto- en videobewerking en CAD toepassingen heb je een zakelijke monitor met een groot formaat, een hoge resolutie en gedetailleerde kleurweergave nodig. Denk bijvoorbeeld aan een 4K resolutie en een IPS of VA paneel. Let ook op de kleurdekkingsgraad van je nieuwe monitor. Voor fotobewerking heb je 100% Adobe RGB dekking nodig, voor digitaal ontwerp 100% sRGB. Bewerk en monteer je video's? Kies dan voor Rec 709 of DCI-P3. Zo zie je genuanceerde kleurverlopen, maak je complexe designs en retoucheer je op detailniveau.

Programmeren, development en redactie

Programmeren en development

Werk je veel met lange stukken programmeercode of lange stukken tekst? Dan is een monitor met pivot-functie, of portretstand, erg handig voor op kantoor. Het scherm is 90 graden draaibaar, zodat je in een verticale stand werkt. Zo is het doorspitten van software van boven naar beneden een stuk makkelijker. Ook deze monitoren zijn voorzien van een blauw licht filter en zijn in hoogte verstelbaar. Voor extra veel schermruimte kies je voor een monitor van 27 inch of groter.

Extra veel schermruimte

Om gemakkelijk met meerdere vensters naast elkaar te werken, kiezen veel mensen voor een setup met 2 beeldschermen. Maar heb je weleens aan een ultrawide monitor gedacht? Een ultrawide monitor heeft een derde meer schermruimte dan een reguliere monitor. Super ultrawide heeft zelfs het dubbele. Zo heb je de ruimte om te multitasken op één monitor. Gebruik de splitscreen functie om je beeldscherm te verdelen in meerdere schermen. Zo kopieer je snel de data van de ene sheet naar de andere of heb je extra ruimte voor je bewerkingstools.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.089 beoordelingen