The website is in Dutch. Would you like to translate it to English?


Geschreven door Richard

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een zakelijke monitor?

Op zoek naar een monitor voor op kantoor? Dan is de kans groot dat je vaak lange dagen achter je beeldscherm zit. Daarom is het belangrijk dat je op de juiste eigenschappen van je nieuwe monitor let. Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen: wij helpen je daarbij. Hier vind je waar je op moet letten bij de aanschaf van een zakelijke monitor.

In het kort

Let op dat je zakelijke monitor beschikt over:

  • Geschikte resolutie voor jouw situatie
  • Passend schermformaat voor jouw situatie
  • Verstelbaarheid in hoogte
  • Een blauwlichtfilter
  • Een anti glare beeldscherm

Jouw gebruikssituatie

Welke monitor het beste voor jou is, hangt af van het werk wat je doet. Op basis van verschillende soorten werkzaamheden adviseren we je een type monitor.

Administratief en ICT

Administratief en ICT

Heb je een brede waaier aan administratieve werkzaamheden zoals e-mail verwerken, boekingssystemen bijhouden of agenda's beheren? Dan is een monitor met Full HD resolutie met een beeldformaat tot 27 inch geschikt. Hierdoor zijn teksten goed leesbaar. Kies voor een monitor met de juiste aansluiting om zeker te weten dat hij werkt met je computer. Heb je regelmatig 2 vensters open of vergelijk je informatie in meerdere schermen, dan heb je met een Ultrawide of opstellingen van 2 monitoren meer overzicht. Een handige extra is een usb poort. Daarmee sluit je en muis of toetsenbord aan of laad je jouw telefoon op

Financieel en data-analyse

Financieel en data-analyse

Verwerk je regelmatig data of financiële gegevens? Dan wil je een monitor die spreadsheets, bidmanagement software en statistieken overzichtelijk weergeeft. Een (W)QHD scherm heeft een hogere resolutie dan Full HD, waardoor je meer informatie weergeeft. Kijkt er iemand mee? Kies dan voor een IPS scherm voor goede kijkhoeken. In combinatie met een 27 inch monitor of groter behoud je genoeg controle op al je data. Kies een scherm dat roteerbaar is om lange lijsten of grafieken in één keer weer te geven.

Professionele foto- en videobewerking

Professionele grafische bewerkingen

Als professioneel grafisch ontwerper of fotograaf is een kleurechte monitor met een Adobe RGB of sRGB kleurdekkingsgraad van 100% en QHD resolutie geschikt. Zo zie je genuanceerde kleurverlopen, maak je complexe designs en retoucheer je op detailniveau. Een scherm met extra hoge helderheid van 300 cd/m2 maakt aanpassingen zichtbaarder. Met een IPS paneel behoud je goede kijkhoeken waardoor kleuren niet afwijken. Maak je regelmatig lange uren, kies dan ook voor een scherm dat verstelbaar is in hoogte en kantelbaar.

Programmeren en development

Programmeren en development

Als softwareontwikkelaar wil je graag een monitor die overzicht biedt. Ook als je werkt met CAD-software heb je ruimte nodig. Een scherm van minimaal 27 inch is aanbevolen, zo kun je veel vensters kwijt of regels code en tekst weergeven. Een scherm met portretstand draait je een kwartslag om software overzichtelijk en sneller door te spitten. Werk je met complexe en lange lappen code, dan zorgt een monitor met QHD of 4K resolutie dat tekens beter zijn af te lezen. Hierdoor spoor je sneller bugs en foutjes op. Zorg dan wel voor een monitor die minstens 32 inch groot is, zo blijft tekst leesbaar.

Handige extra's

Ongeacht jouw eigen gebruikssituatie zijn er extra opties die het werken op je monitor praktischer en ergonomischer maken.

1. Verstelbaarheid

Verstelbare monitor

Een ergonomische werkplek is belangrijk als je lang achter je monitor zit. Zo voorkom je lichamelijk klachten zoals rugpijn en vermoeide ogen. Een scherm dat in hoogte verstelbaar is pas je aan jouw lengte en zet je op ooghoogte. Daardoor blijf je rechtop zitten. Met een kantelbaar scherm bepaal je de kijkhoek. Zo kies je zelf onder welke hoek het beeld voor jou rustig is. Een pivot scherm, of roteerbaar scherm, draai je een kwartslag en is handig voor het bewerken van verticale afbeeldingen of het lezen van tekst. Een monitor met draaibaar voetstuk is praktisch. Zo zet je meerdere schermen in een voor jou gunstige opstelling.

2. Blauw licht filter

Blauwlichtfilter

Een blauwlichtfilter laat een groot deel van schadelijke blauw licht niet door. Daardoor is een scherm met deze deze eigenschap geschikt als je meerdere dagen per week achter je monitor werkt. Als je ogen te lang in aanraking komen met dit licht veroorzaakt dat geïrriteerde ogen, slapeloosheid, hoofdpijn, duizeligheid en op lange termijn zelfs verminderd zicht. Met een blauwlichtfilter voorkom je dat.

3. Anti glare scherm

Anti-glare

Anti glare schermen voorkomen weerkaatsend licht en weerspiegelingen. Een mat scherm houdt invallend licht tegen en zorgt ervoor dat je geen last hebt van reflecties. Het nadeel hiervan is dat een mat scherm ook minder licht weergeeft en het beeld dus iets fletser kan zijn dan dat van een glanzend scherm.

Een Ultrawide of 2 schermen?

Wil je met meerdere tabs of vensters tegelijkertijd werken? Zorg er dan voor dat je over veel schermruimte beschikt. Zo multitask je eenvoudig en heb je een goed overzicht over je vensters. Wil je een tweede scherm, kies dan een monitor met een dunne schermrand (bezel). Zo sluiten de beelden goed aan. Voor een oplossing met één monitor kies je voor een ultrawide monitor om op één groot scherm te multitasken. Houd er rekening mee dat 2 schermen vrijwel altijd meer beeldruimte opleveren dan 1 Ultrawide. Dat komt omdat 2 schermen in de breedte langer zijn.

Ultrawide

Ultrawide
  • 4 vensters tegelijkertijd
  • Groot schermoppervlak voor grafisch werk

Twee schermen

Dunne schermrand
  • 2 of meer monitoren naast elkaar
  • Dubbel werkveld voor relatief weinig geld

Accessoires

Accessoires

Om jouw werkplek nog ergonomischer te maken zijn er genoeg accessoires die bij jouw monitor passen. Denk aan een voetensteun voor een juiste werkhouding, een veiligheidsslot om diefstal tegen te gaan of een webcam voor video vergaderingen. Bekijk ook goed welke aansluitingen jouw laptop of computer heeft, zodat je de juiste kabels kiest om je monitor aan te sluiten.

Zakelijke korting

Wil je een zakelijke order van minimaal 3 monitoren of € 2500 plaatsen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via de blauwe knop op de productpagina van een monitor. Of je neemt contact op met onze zakelijke afdeling via 010 - 798 89 69 of zakelijk@coolblue.nl. Zo kom je in aanmerking voor een aantrekkelijke korting. En een complimentje van je baas. Neem voor meer informatie een kijkje op Coolblue zakelijk.


© 1999 - 2018 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 33.614 beoordelingen