The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Steven

Hoe kies je een zakelijke monitor?

Een monitor is onmisbaar op je bureau, of je nu werkt of studeert. Daarom is het belangrijk dat deze aan je belangrijkste eisen voldoet. Bijvoorbeeld verstelbaarheid voor een ergonomische zithouding. Of een blauw licht filter waarmee je vermoeide ogen voorkomt. Wij helpen je met het kiezen van de zakelijke monitor die het beste bij je past.

Zakelijke monitor kiezen

Man werkt op zakelijke monitor

Een zakelijke monitor voor je werk of studie kies je niet zomaar. Er zijn veel verschillende monitoren voor verschillende gebruikssituaties. Daarom stellen wij je de volgende vragen?

  • Wil je een verstelbare monitor?
  • Wil je aan de slag met beeldbewerking?
  • Wil je de monitor in portretstand zetten?
  • Wil je extra schermruimte?
  • Wil je een dual setup?
  • Welke extra opties wil je op de monitor hebben?

Wil je een verstelbare monitor?

Administratief en ICT

Wanneer je de hele dag werkt of studeert, dan wil je daar geen nek- en rugklachten aan overhouden. Een verstelbare monitor draai, kantel of verstel je in de hoogte voor de juiste zithouding. Zo staat het scherm altijd op ooghoogte, heb je geen last van reflecties en draai je de monitor zonder deze te verplaatsen. Je profiteert hier ook van wanneer je films en series kijkt, of wanneer je even wilt surfen op het web.

Wil je aan de slag met beeldbewerking?

Monitor voor beeldberwerking bediend door specialist

Denk aan een hoge helderheid, een scherpe resolutie en een groot kleurbereik. Wanneer je architect of student visual designing bent, moet een monitor aan een aantal grafische eisen voldoen. Ga daarom voor minimaal een QHD resolutie. Zo bewerk je jouw bestanden tot op de detail. Daarnaast bieden deze monitoren een grote dekking binnen de sRGB, Adobe RGB of DCI-P3 kleurenprofielen, voor een realistische kleurweergave. Je bewerkt je projecten nauwkeurig en creëert complexe designs voor je werk of studie.

Wil je werken in portretstand?

Programmeren en development

De portretstand is handig tijdens het programmeren, schrijven van lange artikelen of het doorspitten van pdf'jes. Het lezen op een verticaal scherm is niet altijd wenselijk. Kies daarom voor een monitor met een pivot functie, waarmee je de monitor in portretstand zet. Zo kantel je het scherm 90 graden en draait het beeld automatisch mee. In de verticale stand bewerk je verticale bestanden beter en is het lezen van lange teksten makkelijker.

Wil je extra schermruimte?

Zakelijke ultrawide monitor

Soms heb je behoefte aan meer schermruimte. Dan biedt een ultrawide monitor de oplossing. Een ultrawide scherm biedt 33% meer werkruimte, waardoor multitasken makkelijker wordt. Super ultrawide biedt zelfs het dubbele aan schermruimte, maar daar heb je wel een groot bureau voor nodig. Op een ultrawide scherm open je een spreadsheet en een presentatie eenvoudig naast elkaar. Je kopieert en plakt de data, zonder dat je van venster moet wisselen.

Wil je een dual schermen setup?

Specialist aan het werk met 2 schermen naast elkaar

Een tweede monitor geeft je 2 keer zoveel schermruimte en maakt multitasken een stuk eenvoudiger. Zo heb je bijvoorbeeld één scherm voor je browser en gebruik je het andere scherm voor je spreadsheet of presentatie. Een 2 schermen setup gebruik je in principe alleen voor werk of studie, voor entertainment heb je meer aan een ultrawide scherm.

Welke extra opties wil je op je monitor?

Usb C monitor

Een extra toevoeging op je monitor is bijvoorbeeld een blauw licht filter. Dit filter vermindert de intensiteit van het blauwe licht dat je monitor produceert. Hierdoor voorkom je vermoeide ogen, hoofdpijn en slaapproblemen na je werk- of schooldag. Of wat dacht je van een usb C monitor? Met een usb C poort heb je slechts één kabel nodig voor het organiseren van je hele bureau. Daarnaast laadt de monitor je externe apparaat op, zodat je altijd een volle batterij hebt wanneer je van huis gaat.

Groot aantal monitoren bestellen?

Wil je meerdere monitoren bestellen, bijvoorbeeld voor een hele afdeling? Kjk dan op onze zakelijke monitorenpagina voor B2B. Je kunt ook direct bellen naar 010 79 88 969 of mailen naar zakelijk@coolblue.nl.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.745 beoordelingen