The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Richard

Welke monitor kies je voor je thuiswerkplek?

Thuis wil je net zo prettig computeren als op kantoor. Met een monitor die geschikt is voor thuiswerken ervaar je hetzelfde gemak als op je werk. Zo'n monitor is ergonomisch, prettig om naar te kijken en bevat de juiste poorten voor randapparatuur. Wij vertellen je hoe je de juiste monitor kiest voor je thuiswerkplek.

Monitor kiezen

Monitoren zijn er in veel soorten en maten. Toch zijn er een aantal kenmerken die je helpen kiezen. Vraag jezelf het volgende af:

  • Welke schermgrootte is voor jou geschikt?
  • Is je scherm verstelbaar, draaibaar en kantelbaar?
  • Bij welke mate van helderheid werk je optimaal?
  • Hoe wil je dat de monitor eruitziet?
  • Welke aansluitingen heb je nodig?

Welke schermgrootte is voor jou geschikt?

Kies het juiste formaat scherm

De monitor voor je thuiswerkplek moet groot genoeg zijn voor jouw gebruikssituatie. Afhankelijk van je werkzaamheden kies je voor een specifiek beeldformaat. Verwerk je veel spreadsheets of bewerk je (audio)visueel materiaal? Dan is een scherm vanaf 27 inch praktisch. Gebruik je meerdere programma's tegelijk? Ga dan voor 2 monitoren van minimaal 24 inch of kies een ultrawide monitor. Op dit extra brede scherm open je probleemloos meerdere vensters naast elkaar.

Is je scherm verstelbaar, draaibaar en kantelbaar?

Kantelbaar

Neem ook tijdens het thuiswerken een goede werkhouding aan. Maak je vaak lange dagen? Met een verstelbare monitor richt je jouw werkplek ergonomisch in voor langdurig gebruik. Dit is een scherm dat je naar wens kantelt, in hoogte verstelt en draait op de voet. In een verticale opstelling lees je gemakkelijk lappen tekst en verwerk je grote hoeveelheden data. Is je werkdag voorbij of neem je even pauze? Je klapt het scherm eenvoudig terug voor een ontspannende Youtube video.

Bij welke mate van helderheid werk je optimaal?

Monitor blauwlicht filter

Afhankelijk van jouw werkomgeving, kies je een monitor met een hogere of minder hoge helderheid. Dit drukken we uit in candela per vierkante meter (cd/m²). Met een helderheid van 250 cd/m² werk je prettig in minder goed verlichte ruimtes. Is je thuiskantoor sterk verlicht? Met 300 tot 350 cd/m² blijft je scherm leesbaar. Werk je vaak 's avonds? Kies een monitor met een blauwlichtfilter. Het filter verzacht de blauwe tinten op je monitor. Zo krijg je geen last van vermoeide ogen.

Hoe wil je dat de monitor eruitziet?

Uiterlijk en design van monitoren

Je wil natuurlijk dat je nieuwe monitor ook mooi staat in je thuiskantoor. Monitoren met dunne randen zijn minder opvallend. Hierdoor plaats je 2 schermen naast elkaar zonder dikke rand in het midden. Qua monitorvoet heb je keuze uit verschillende kleuren en ontwerpen. Denk aan hoekige vormen of een ronde voetsteun. Wil je een exclusief design? Neem dan een curved monitor. Het gebogen scherm creëert een panoramisch effect, waardoor je meer diepte ervaart.

Welke aansluitingen heb je nodig?

Monitor accessoires

Zoek je een scherm voor je Apple MacBook of voor bij een laptop met usb c aansluiting? Kies een monitor met een usb c poort. Als de monitor van jouw keuze alleen een hdmi poort heeft, biedt een docking station uitkomst. Hiermee verbind je niet alleen jouw laptop, maar sluit je ook gelijk je muis en toetsenbord aan. Werk je met een desktop? Zorg ervoor dat je de juiste videokabel aanschaft.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen