The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laszlo

Hoe kies je de juiste Canon PIXMA printer?

Ben je op zoek naar een PIXMA printer, maar weet je nog niet welke printer lijn bij jouw gebruik past? Wij bespreken de 6 printer lijnen. Elke lijn verschilt qua gemiddelde printsnelheid en geschikte toepassing. Na dit artikel weet jij uit welke PIXMA lijn je de juiste printer kiest.

Canon PIXMA printer kiezen

Canon PIXMA printer

PIXMA printers lijken qua uiterlijk op elkaar. Toch hebben ze verschillende eigenschappen. Om te bepalen welke printer lijn bij jou past, vraag je jezelf het volgende af:

  1. Waar wil je de printer gebruiken?
  2. Wat voor type printer vind je handig?
  3. Hoe snel wil je dat de printer print?
  4. Op welke manier gebruikt de printer inkt?

Waar wil je de printer gebruiken?

Canon PIXMA thuis

Thuis

Als je thuis af en toe een print maakt, dan is de PIXMA MG lijn geschikt. Deze printers zijn niet duur en bieden genoeg functionaliteiten. De PIXMA TS en PIXMA G zijn de lijnen die meer bieden, zoals een goede afdrukkwaliteit en draadloze printmogelijkheden.

Canon PIXMA kantoor

Kantoor

Niet alle printers die je thuis hebt, zijn ook geschikt als zzp’er of voor een klein kantoor. De behoeften zijn anders, waardoor een printer van een speciale kantoorlijn beter is. Bij Canon zijn de PIXMA TR en MX lijnen geschikt door bijvoorbeeld een snellere afdruksnelheid en minder verbruikskosten.

Canon PIXMA onderweg

Onderweg

Je verwacht het niet snel, maar er zijn ook printers die je gemakkelijk meeneemt. Zo bestaat de Canon de PIXMA iP lijn uit een paar draagbare printers. Deze modellen zijn vooral geschikt voor hobby fotografen die af en toe een mooi geschoten plaatje willen printen.

Wat voor type printer vind je handig?

Canon PIXMA 3-in-1

3-in-1

De meeste PIXMA printers zijn all-in-one printers die naast printen ook kopiëren en scannen. Dit noem je ook wel 3-in-1. De mogelijkheden en eigenschappen wat betreft het kopiëren en scannen verschillen per model. Bij Canon hebben de volgende PIXMA lijnen 3-in-1 printers: MG, TS, MX en G.

Canon PIXMA 4-in-1

4-in-1

Er zijn ook all-in-one printers die naast printen, kopiëren en scannen ook nog faxen. Dit zijn 4-in-1 printers. Bij Canon heeft de printerlijn PIXMA TR modellen die ook faxen. Voor zakelijke opdrachten is dit nog steeds een eenvoudige optie, waarmee je snel een document verstuurt.

Canon PIXMA alleen printen

Alleen printen

Het zijn er niet veel, maar Canon heeft met de PIXMA iP ook een lijn waar je alleen mee print. Deze printers zijn draagbaar en daardoor hebben ze geen extra functies. Er zijn ook enkele modellen uit bijvoorbeeld de PIXMA TS lijn die alleen printen, maar dat is een uitzondering.

Hoe snel wil je dat de printer print?

Canon PIXMA snel

Snel

De snelheid van printen is belangrijk wanneer je bijvoorbeeld een klein (thuis)kantoor hebt. Je wilt niet lang wachten op je collega’s of je print misschien veel documenten per dag. Bij Canon zijn er 2 printer lijnen die je documenten snel afdrukken, namelijk de PIXMA TS en TR.

Canon PIXMA gemiddeld

Gemiddeld

Een gemiddelde snelheid is goed wanneer je geen trage printer wilt, maar je ook geen tientallen pagina’s per minuut hoeft. De PIXMA MG, MX en iP hebben printers die gemiddeld 10 pagina’s per minuut printen. Onthoud dat dit per printer verschilt.

Canon PIXMA goedkoop

Onbelangrijk

Is snelheid helemaal niet belangrijk en wil je dat de prints er vooral mooi uitzien? Dan zijn de Canon printers uit de PIXMA G lijn geschikt voor jou. Deze printers focussen zich vooral op de lage verbruikskosten, waardoor je in verhouding goedkoop print.

Op welke manier gebruikt de printer inkt?

Canon PIXMA losse cartridges

Losse cartridges

Bij losse cartridges heeft elke kleur een aparte cartridge. Hierdoor schaf je alleen de kleuren aan die bijna op zijn. Het aantal losse cartridges loopt bij fotoprinters op naar minimaal 5, omdat er dan extra tinten zijn waarmee de printer de foto’s van nog meer kleurcontrasten voorziet. Bij de PIXMA TR printers en ook bij sommige printers uit de MG, MX en TS lijn heb je losse cartridges.

Canon PIXMA 2 cartridges

Kleuren in 1 cartridge

Een losse zwarte en kleurencartridge is ook mogelijk. Met de kleurencartridge print je alle kleuren, waardoor je de kleuren niet meer los aanschaft. Hierdoor betaal je per keer maximaal 2 cartridges, wat de aanschafkosten verlaagt. Bij de PIXMA iP printers is dit altijd het geval en bij sommige printers uit de MG, MX en TS lijnen is dit ook mogelijk.

Canon PIXMA inktreservoirs

Inktreservoirs

Alleen printers uit de PIXMA G lijn hebben inktreservoirs. Deze lijn heet ook wel Megatank. Hierdoor schaf je geen cartridges aan, maar vul je de inkt bij met inktflesjes. Het hervullen gaat heel gemakkelijk en met volle reservoirs print je met zwart en kleur gecombineerd ruim 10.000 pagina’s. Een ander voordeel is dat je heel eenvoudig ziet wat het inktniveau is en je weet wanneer je het inkt weer moet bijvullen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.380 beoordelingen