The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Giovanni

Advies over consoles

De gamingspecialisten bij Coolblue hebben een zwak voor iedere console. Maar jij wil natuurlijk gewoon weten wat de beste keuze voor jou is. Daarom leggen we je in dit artikel enkele situaties voor waarin wij een keer beland zijn. Leer van onze ervaring en kies voor de console die het beste past bij jouw wensen.

Kies de console die bij je past

De nieuwste consoles

Elke maand staan er weer vette games voor de deur en om het aantal jaar zelfs gloednieuwe, krachtigere consoles. Als je graag de nieuwste games met de beste graphics speelt, dan wil je die natuurlijk ook op de nieuwste console spelen. Zorg dan bijvoorbeeld voor een PlayStation 5 of Xbox Series X. Speel je graag samen en/of onderweg? Dan is de Nintendo Switch voor jou de beste optie.

Kiezen: de PlayStation 5

Alles voor PS5

Gamers uit team PlayStation weten natuurlijk precies waarom ze hun PS5 verkiezen boven andere consoles. Zo kent de PS5 exclusieve titels, zoals Spider-Man en Godfall. Daarnaast is de PS5 tot nu toe de enige console waarvoor games in virtual reality beschikbaar zijn. Ook beschikt de controller over haptische feedback en adaptieve triggers. Zo voel je wat er in-game gebeurt. Ook beschikt de PS5 over 3D audio, waarmee je de richting van het geluid hoort.

Kiezen: de Xbox Series X en Series S

Xbox Series X en S

Ook Xbox heeft onlangs de Xbox Series X en Xbox Series S uitgebracht. Deze consoles verbreken in ieder opzicht records ten opzichte van eerdere consoles van Microsoft. De Xbox Series X is de meest krachtige console die een resolutie van maximaal 8K haalt en een verversingssnelheid van 120 fps. Daarentegen is de Series S minder krachtig, maar is dat wel de kleinste Xbox tot nu toe. Ideaal voor de gamer die Halo speelt maar minder ruimte vrij heeft in de game kamer.

Kiezen: de Nintendo Switch

Tweede scherm

Tegenwoordig speel je als gamer nog steeds veel samen, maar verloopt het vaak via internet. De Nintendo Switch kiest voor een andere aanpak waarbij maximaal 4 spelers met 1 Switch console spelen. Dit doe je gewoon thuis op je grote tv, maar ook in de trein, in de pauze of gewoon vanaf je bed. Met multiplayertoppers als Super Smash Bros. en legendarische games als Zelda: Breath of the Wild is de Switch er voor de mobiele, sociale gamers onder ons.

Kies voor de games

Beste games

Je keuze voor een console kun je ook baseren op de games die je erop wil gaan spelen. Maar welke console heeft nu de vetste games? Veel populaire franchises verschijnen op meerdere platformen. Ben je bijvoorbeeld fan van FIFA, Battlefield en/of Call of Duty? Dan zit je op elk platform gebakken. Het kan sowieso nooit kwaad om dezelfde console te kiezen als je vrienden. Zo kun je online met of tegen hen spelen.

Backwards compatibility

Backwards compatibility

Wanneer je een nieuwe console in huis haalt, bouw je ook een nieuwe verzameling games op. De oude spelcomputer verdwijnt dan waarschijnlijk onder een dikke laag stof. Dit betekent niet dat dit ook met al jouw oude games gebeurt. Er bestaan consoles die backwards compatible zijn, waardoor ze met hetzelfde gemak games van oudere spelplatformen afspelen. Zo speel je op de PlayStation 5 games van de PlayStation 4 en de Xbox One games op de Xbox Series X.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.416 beoordelingen