View Coolblue in English? |
Geschreven door Bas

Advies over consoles

De gamingspecialisten bij Coolblue hebben een zwak voor iedere console. Maar jij wil natuurlijk gewoon weten wat de beste keuze voor jou is. Daarom leggen we je in dit artikel enkele situaties voor waarin wij een keer beland zijn. Leer van onze ervaring en kies voor de console die het beste past bij jouw wensen.

Speel het nieuwste van het nieuwste

De nieuwste consoles

Elke maand staan er weer vette games voor de deur en om het aantal jaar zelfs gloednieuwe, krachtigere consoles. Als je graag de nieuwste games met de beste graphics speelt, dan wil je die natuurlijk ook op de nieuwste console spelen. Wees al je vrienden voor en zorg dat je de nieuwste console als eerste in huis hebt.

De wondere wereld van de PS4

Alles voor PS4

Gamers uit team PlayStation weten natuurlijk precies waarom ze hun PS4 verkiezen boven andere consoles. Zo kent de PS4 exclusieve titels, zoals God Of War en Horizon Zero Dawn. Daarnaast is de PS4 tot nu toe de enige console waarvoor games in virtual reality beschikbaar zijn. Voor de populaire PlayStation Pro bestaan er games die speciaal geoptimaliseerd zijn om met beter beeld en een hogere FPS te draaien. De PS4 Slim is het slanke, energiezuinige broertje van de Pro.

Haal je huisgenoot over met een Blu-ray-speler

Blue-ray-speler

Hoe verkoop je het idee van een spelcomputer in de woonkamer aan je partner of huisgenoten? Vertel hen dat de PlayStation 4 en Xbox One ook Blu-ray-films afspelen. Zo kun jij lekker gamen en kijken zij films in Full HD kwaliteit. Zwichten ze niet voor Full HD beeldkwaliteit? Dan doen we er een schepje bovenop. Met een Ultra HD blu-ray speler en 4K streaming van de Xbox One S komen hun favoriete series nóg 4 keer scherper in beeld.

Laat je niet wegkijken door vader of moeder

Tweede scherm

De televisie kan zichzelf nog altijd niet in tweeën delen. Dat is heel irritant als jij wil gamen en je ouders tegelijkertijd het Acht Uur Journaal willen zien. Een console met een tweede scherm functionaliteit is dan de oplossing. Zo speel je probleemloos verder in de handheld-modus van de Nintendo Switch of stream je jouw games naar een andere tv met PlayStation TV. Ruzie om de televisie is dan ook verleden tijd wanneer jouw ouders de afstandsbediening pakken.

Wie wat bewaart, die heeft wat

Backwards compatibility

Wanneer je een nieuwe console in huis haalt, bouw je ook een nieuwe verzameling games op. De oude spelcomputer verdwijnt dan waarschijnlijk onder een dikke laag stof. Dit betekent niet dat dit ook met al jouw oude games gebeurt. Er bestaan consoles die backwards compatible zijn, waardoor ze met hetzelfde gemak games van oudere spelplatformen afspelen. Zo speelt de Nintendo 2DS ook DS-games af en kan de Xbox One een groeiende selectie Xbox 360-titels aan.

Hou de kids op de achterbank stil

Handheld

Een handheld is een draagbare spelcomputer: een console met een eigen beeldscherm, eigen knoppen en een eigen accu. Je hebt dus niet per se een televisie of controller nodig om te gamen. Doordat je een handheld gemakkelijk meeneemt, houd je de kinderen op de achterbank urenlang zoet tijdens een lange autorit. Of je gooit de beentjes op tafel en komt - net zoals wij - al gamend even tot jezelf tijdens een drukke werkdag op kantoor.

Ga voor de console met de beste games

Beste games

Je keuze voor een console kun je ook baseren op de games die je erop wil gaan spelen. Maar welke console heeft nu de vetste games? Veel populaire franchises verschijnen op meerdere platformen. Ben je bijvoorbeeld fan van FIFA, Battlefield en/of Call of Duty? Dan zit je op elk platform gebakken. Het kan sowieso nooit kwaad om dezelfde console te kiezen als je vrienden. Zo kun je online met of tegen hen spelen.

Bas
Artikel van:
Bas
Gamingspecialist.