The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jos

Hoe maak je een e-mailadres aan?

Zonder e-mailadres ben je vandaag de dag nergens meer. Een digitaal postvak is tegenwoordig een must. Alleen: hoe kom je aan zo'n e-mailadres? Dat gaan we uitleggen. Stap voor stap vertellen we hoe je een webmail account aanmaakt bij Gmail en Hotmail, de 2 bekendste aanbieders van gratis mailadressen.

Hoe maak ik een e-mailadres bij Hotmail / Outlook aan?

Voor we beginnen, moeten we even wat duidelijk maken: In de volksmond is Hotmail nog steeds een veelgebruikte naam, maar het bedrijf noemt zichzelf tegenwoordig Outlook. Als gebruiker merk je daar niks van, behalve dan dat je de keuze hebt tussen een mailadres dat eindigt op @hotmail.com of @outlook.com. Maar daarover meer in het onderstaande stappen om een Hotmail adres aan te maken.

Stap 1: kies een e-mailadres

Kies je adresnaam.

Open de aanmeldpagina van Hotmail / Outlook. Vul vervolgens onder Account maken je nieuwe gewenste Outlook of Hotmail e-mailadres in. Dus: pietjansen@hotmail.com. Of: familie_de_vries@outlook.com. Dit e-mailadres is ook de loginnaam van je Microsoft account.

Aan de rechterkant van de invulbalk voor de Gebruikersnaam staat een pijltje. Druk je hier op, dan krijg je de opties @outlook.com en @hotmail.com. Maak een keuze tussen deze 2 namen, al maakt het voor jou als gebruiker niets uit welke van de twee je kiest.

Stap 2: kies een wachtwoord

Stel een wachtwoord in.

Een goed wachtwoord is belangrijk om ervoor te zorgen dat niet iedereen in jouw mailbox kan kijken. Kies dus niet voor een te makkelijk wachtwoord als 'abcd1234'. Hotmail stelt ook enkele eisen aan je wachtwoord: het moet minimaal 8 tekens bevatten. En er moeten minimaal 2 van de volgende kenmerken in zitten: Een hoofdletter, een kleine letter, een nummer en een symbool.

Stap 3: gegevens invoeren

Je gegevens invoeren.

Na het kiezen van je e-mailadres en je wachtwoord voer je een aantal persoonlijke gegevens, zoals naam, regio en geboortedatum in.

Stap 4: persoonlijke voorkeuren

Persoonlijke voorkeuren kiezen.

Je account is aangemaakt! Nu doorlop je nog een aantal kleine stappen waarin je wat voorkeuren aangeeft. Kies je taal en tijd, een kleurenthema en je handtekenening.

Stap 5: aan de slag

Aan de slag met je Outlook account.

Na het kiezen van een mailadres en wachtwoord, het invoeren van je gegevens en het aangeven van je voorkeuren ben je klaar om aan de slag te gaan. Je komt in het beginscherm van je mailbox en van daaruit schrijf je een nieuwe e-mail of lees je de berichten die binnenkomen.

Hoe maak ik een email bij Gmail aan?

Gmail is de e-mailservice van zoekmachine Google. Maak je een profiel aan bij Gmail, dan merk je dat ook op het moment dat je Google gebruikt. Zo krijg je bijvoorbeeld een gepersonaliseerde Google-startpagina, met je meest bezochte websites. Om een mailadres van Gmail aan te maken, volg je de onderstaande stappen.

Stap 1: maak een Google account aan

Een Google account aanmaken.

Open de aanmeldpagina van Gmail en vul vervolgens al je naam in. Vervolgens kies je een gebruiksersnaam (dat ook je e-mailadres wordt) en wachtwoord voor je Gmail account. Gmail laat meteen zien of je gekozen naam nog vrij is en komt met suggesties voor namen die nog beschikbaar zijn.

Stap 2: gegevens invoeren

Voer gegevens in bij het aanmaken.

Op deze pagina vul je persoonlijke gegevens, zoals je telefoonnummer, geboortedatum en geslacht in.

Stap 3: ga akkoord met de servicevoorwaarden

Servicevoorwaarden lezen.

Scroll helemaal naar beneden en klik op Ik ga akkoord.

Stap 4: beheer, bescherm en beveilig je account.

Je account beheren.

Hier heb je meer opties om je account en privacy te beheren en je voorkeuren aan te geven.

Stap 5: aan de slag

Je Google account gebruiken.

Nadat je een e-mailadres en wachtwoord hebt gekozen, ben je klaar om aan de slag te gaan. Je komt direct in het beginscherm van je mailbox terecht en schrijft een mailtje naar al je familie en vrienden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.890 beoordelingen