The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Leonie

Advies over elektrische barbecues

Je keuze is gevallen op een elektrische barbecue. Er zijn meerdere varianten elektrische barbecues, maar welke kies je? Het is van belang om vooraf te weten voor hoeveel personen je wilt grillen, hoe een elektrische bbq werkt en welke extra functies interessant zijn voor jou. Op basis van deze kenmerken, kies je de barbecue die het beste bij jou past.

1. Wat is een elektrische bbq?

Elektrische barbecue

Een elektrische barbecue is een barbecue die werkt op elektriciteit. Dat is niet alleen gemakkelijk, maar ook zeer veilig doordat je niet met open vuur werkt. De verwarmingselementen van de barbecue verwarmen namelijk het grilloppervlak. Na gebruik maak je een elektrische bbq ook weer eenvoudig schoon. Een nadeel van elektrische barbecues is dat ze vooral geschikt zijn voor kleine gerechten. Je bent ook altijd afhankelijk van een stopcontact. Je hebt daarentegen geen bijkomende kosten voor kolen of gas.

Elektrische bbq modellen

Tafelmodellen

  • De barbecueër hoeft niet van tafel.
  • Neemt weinig extra ruimte in beslag.
  • Oppassen met kinderen aan tafel.
  • Let op opspattend vet van de bbq.

Staande modellen

  • Grillen in een meer ergonomische houding.
  • Minder gevaarlijke situaties aan de eettafel.
  • Op de grond staat de bbq stabieler.
  • Neemt meer ruimte in beslag dan een tafelmodel.

2. Hoe werkt een elektrische bbq?

Grillen op elektrische bbq

Je steekt de stekker van de bbq in het stopcontact, verstelt de temperatuurknop en het verwarmingselement gaat warmte uitstralen. De warmte stel je zelf in via de traploos instelbare temperatuurknop. Doordat je niet met kolen of gas en dus open vuur werkt, heb je geen last van rookontwikkeling. Daarom is een elektrische barbecue zeer geschikt voor op een balkon of boot. In sommige gevallen is dit het enige type barbecue die je van VVE's of huurbazen mag gebruiken op balkons.

3. Voor hoeveel personen wil je grillen?

Grillen

Het aantal personen waarvoor je barbecuet, bepaalt welke maat elektrische bbq je nodig hebt. Let er op dat elektrische barbecues vaak geen groot kookoppervlak hebben. De barbecues zijn dus vooral geschikt voor relatief kleine groepen. Vergeet geen rekening te houden met hoeveel vlees je tegelijk wilt grillen en de grootte van je te bereiden producten.

4. Welke extra functies moet jouw barbecue hebben?

Werkblad of zijtafels

Heb je extra werkruimte nodig tijdens het barbecueën? Kies dan voor een elektrische bbq met werkbladen of zijtafels. Hierop zet je gemakkelijk je pot marinade of het te grillen vlees.

Wielen

Heb je een staand model elektrische bbq? Dan is het aan te raden om een onderstel met wielen te kiezen voor het gemakkelijk verplaatsen van de barbecue.

5. Hoe maak je een elektrische bbq schoon?

Barbecue schoonmaken

Na het grillen is een elektrische barbecue snel schoon. Zet hem 10 minuten op de hoogste stand zodat alle achtergebleven etensresten verbranden. Doordat er veel ruimte tussen de verwarmingselementen en de kuip zit, veeg je deze gemakkelijk schoon. Daarna gooi je de waterbak of lekbak leeg en dan laat je de barbecue afkoelen. Dat duurt ongeveer een uur. Wij raden voor de veiligheid aan om de elektrische koppel uit de barbecue te halen voordat je hem wegzet.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen